Ο Βραζιλιάνος πρώην οδηγός της Φόρμουλα 1 και της Σκουντερία Φεράρι πιστεύει πως ο Σαρλ Λεκλέρκ είναι αυτός που μπορεί να ηγηθεί της ιταλικής ομάδας.

Το 2023, η Φεράρι αλλάζει σελίδα και θέλει να αφήσει πίσω το απογοητευτικό –όπως ολοκληρώθηκε– πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν. Παρά το γεγονός ότι επέστρεψε στις νίκες, ο Σαρλ Λεκλέρκ δεν κατάφερε να διεκδικήσει τον τίτλο, ο οποίος κατέληξε στον Μαξ Φερστάπεν. Αντιθέτως, πάλεψε μέχρι τον τελευταίο αγώνα με τον Σέρχιο Πέρες για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία οδηγών, την οποία και εν τέλει κατέκτησε.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Λεκλέρκ θα έχει ομόσταυλο τον Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός κέρδισε τον Μονεγάσκο το 2021, όμως, πέρυσι δεν είχε την ταχύτητα να τον ανταγωνισθεί στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν εφέτος και δεν θα αργήσει η στιγμή, που θα φανεί ποιος θα έχει το… πάνω χέρι εντός του Μαρανέλο. Αυτό νομίζει ο πρώην οδηγός της Φεράρι, Φελίπε Μάσα, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του, στον Σαρλ Λεκλέρκ.

«Το μονοθέσιο πρέπει να είναι ικανό, ώστε να φέρει επιτυχίες στην ομάδα, που πρέπει να λειτουργεί σωστά. Οι οδηγοί θα αναλάβουν τα υπόλοιπα. Ύστερα από πέντε ή έξι αγώνες, καταλαβαίνεις ποιος είναι ο ηγέτης της ομάδας. Την περασμένη χρονιά, έπειτα από τρεις αγώνες είχαν ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Ο Σάινθ ήταν στα καλύτερά του, την πρώτη σεζόν στη Φεράρι, αλλά το μονοθέσιο δεν ήταν ανταγωνιστικό. Όταν το μονοθέσιο ήταν δυνατό, το 2022, ο Σαρλ ήταν καλύτερος. Αν το καταφέρει και εφέτος, θα είναι δύσκολο για τον Κάρλος να επαναλάβει αυτό που έκανε το 2021», τόνισε ο Βραζιλιάνος, μιλώντας στην Corriere dello Sport.

«Για εμένα, ο Λεκλέρκ είναι ένας από τους κορυφαίους οδηγούς της F1. Τον βλέπω ως τον ηγέτη της Φεράρι, όπως είναι ο (Μαξ) Φερστάπεν στη RBR και ο (Λιούις) Χάμιλτον στη Μερσέντες».

To συμβόλαιο του Λεκλέρκ με τη Φεράρι ολοκληρώνεται στο τέλος του 2024. Ήδη, ωστόσο, έχουν κυκλοφορήσει φήμες πως τον «γλυκοκοιτάζει» η Μερσέντες για τη θέση του Λιούις Χάμιλτον, όταν ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής αποφασίσει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Διαβάστε ακόμη: