Χθες (02/11), ο Μάουρο Φοργκιέρι «άφησε» την τελευταία του πνοή, έχοντας «γράψει» ιστορία στο Μαρανέλο· ευρισκόμενος από νεαρή ηλικία στην… καρδιά του οργανισμού, ο Ιταλός ανέλαβε το τεχνικό τμήμα στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και έφερε αλησμόνητες επιτυχίες στους «κόκκινους».

Πρώτο του μεγάλο δημιούργημα, η 158 που χάρισε στον Τζον Σέρτις το πρωτάθλημα του 1964· ένα από τα κορυφαία του μονοθέσια, ήταν η 312Τ, η οποία έφερε επιτυχίες από το 1975 έως και το 1980, ήτοι τρία πρωταθλήματα οδηγών και τέσσερα κατασκευαστών. Συνολικά, κατέκτησε 27 νίκες. Μέχρι σήμερα, αποτελεί το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία του σπορ.

Μάουρο Φοργκιέρι

Τελευταίο μονοθέσιο του Φοργκιέρι που έφερε επιτυχίες στη Φεράρι, η 126CK που κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 1982 και το 1983. Ο Ιταλός παρέδωσε τα ηνία του τεχνικού τμήματος το 1984, ενώ, το 1987 αποχώρησε οριστικά από την ιταλική ομάδα – «θρύλος» του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αργότερα, δημιούργησε το Oral Engineering Group, το οποίο συνεργάσθηκε με μεγάλες μάρκες όπως οι: Lamborghini, Bugatti, BMW και Aprilia.

Μάουρο Φοργκιέρι

O επικεφαλής στρατηγικής της Φεράρι, Ματία Μπινότο, μίλησε για το θάνατο του Φοργκιέρι, αναφέροντας συγκινημένος ότι «σήμερα, είναι μία πολύ θλιβερή ημέρα για όλους, στη Σκουντερία. Θρηνούμε τον θάνατο του Μάουρο Φοργκιέρι, ενός εκ των πλέον αγαπημένων και εκπληκτικών ανθρώπων, οι οποίοι έχουν εργασθεί στο Μαρανέλο».

Διαβάστε ακόμη: