Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία FARAN είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου. Οπως λέει σε σχετική ανακοίνωση “με ένα μοντέλο που συνδυάζει επώνυμα δικά μας γενόσημα και σημαντικά πρωτότυπα προϊόντα από διεθνείς οίκους, συνεχίζουμε την ανοδική μας πορεία, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουμε καταγράψει σημαντική αύξηση τζίρου, 40% το 2020, 21% το 2021 και για το 2022 εκτιμούμε ότι θα έχουμε αύξηση πάνω από 25%”.

Για το 2022 η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύεσις σε νέα πρωτότυπα προϊόντα, επεκτείνοντας τις συνεργασίες της, ενισχύοντας  ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιό της. Έτσι πέρα από τους τομείς Ογκολογίας, Αιματολογίας, Νεφρολογίας, Ορθοπεδικής, Ρευματολογίας, Ενδοκρινολογίας, και Παθολογίας, το 2022 έχει παρουσία σε μια εκτεταμένη σειρά πρωτότυπων προϊόντων στην Γυναικολογία και την Εξωσωματική Γονιμοποίηση.

Σε αναπτυξιακή / επενδυτική τροχιά και το 2022

Η FARAN υπέγραψε συμφωνίες με την IBSA και την BESIN μία Ελβετική και μία Γαλλική εταιρεία – κολοσσούς στο χώρο της γυναικολογίας και της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Έτσι με μια σειρά γνωστών υπαρχόντων αλλά και νέων προϊόντων που θα λανσαριστούν σύντομα, θα καλύπτει με ολοκληρωμένο τρόπο και το στάδιο της διέγερσης (με χρήση γοναδοτροπινών) και το στάδιο της υποστήριξης της ωχρινικής φάσης (με χρήση προγεστερόνης) που έχουν ανάγκη οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σύλληψης. “Το πλήρες νέο μας χαρτοφυλάκιο, θα φέρει την FARAN σε πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Και φυσικά μέσα στο 2022 δρομολογούνται και νέες συνεργασίες, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα” υπογραμμίζει η εταιρεία.

Μοναδική συνεργασία για τα ελληνικά δεδομένα

Οπως λέει στην ανακοίνωση, η  FARAN προχώρησε το 2021 σε μια μοναδική για τα δεδομένα του κλάδου συνεργασία με την βιοφαρμακευτική εταιρεία Quantum Genomics, για την ανάπτυξη και διάθεση ενός πρωτοποριακού φαρμάκου για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής υπέρτασης και της καρδιακής ανεπάρκειας.  Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση της εταιρείας  στην έρευνα & ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών, προϊόντων που εκφράζει απόλυτα τους επιχειρηματικούς στόχους της εταιρείας, να προσφέρει υψηλής ποιότητας θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

H επένδυση της εταιρείας αφορά στην Έρευνα & Ανάπτυξη ενός καινοτόμου προϊόντος και το σύμφωνο συνεργασίας προβλέπει την αποκλειστική αδειοδότηση και διάθεση του προϊόντος στην ελληνική αγορά από τη FARAN. Η αποκλειστική  αυτή συνεργασία  είναι η πρώτη από μία σειρά συνεργασίες της FARAN που θα ακολουθήσουν στον τομέα της καρδιολογίας, στον οποίο η  εταιρεία έχει μπει ήδη δυναμικά.

Επέκταση και εξέλιξη για ένα όνομα με ιστορία

“Πέρα από την ανάπτυξή μας, μην ξεχνάμε ότι το όνομά της FARAN έχει «βαθιές ρίζες» στο παρελθόν της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας με ιστορία που ξεκινάει το 1950. Με τις επιδόσεις μας, τις στρατηγικές μας επιλογές και τελικώς τα προϊόντα που προσφέρουμε, έχουμε κατακτήσει την εμπιστοσύνη, τόσο αρκετών διακεκριμένων διεθνών οίκων, όσο και της Ιατρικής Κοινότητας στην Ελλάδα. Συνεργασίες, όπως για παράδειγμα με τις εταιρείες NOVARTIS, SANDOZ, IBSA, BESIN, STADA, MEIJI, PHARMANOVIA, σηματοδοτούν την ανάπτυξη της εταιρείας με τη διάθεση συνεχώς νέων προϊόντων στην ελληνική αγορά. Η Ιατρική κοινότητα εκτιμά ότι προσφέρουμε καταξιωμένες λύσεις υψηλής ποιότητας, σημαντικής θεραπευτικής Αξίας, και τεκμηριωμένης Ασφάλειας” αναφέρει η διοίκηση και συμπληρώνει: “είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση, θα παραμείνουμε πιστοί στο στρατηγικό μας σχεδιασμό και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε συνεργασίες που θα φέρουν αξιόπιστα καινοτόμα προϊόντα προς όφελος του Έλληνα ασθενή. Διατηρούμε τον πήχη ψηλά και θέλουμε να αποτελούμε το μέτρο σύγκρισης σε κάθε θεραπευτική κατηγορία που δραστηριοποιούμαστε”.