Ο Καναδός Λανς Στρολ δεν θα ξεκινήσει σήμερα (17/9) στο Grand Prix της Formula 1 στη Σιγκαπούρης, μετά το σφοδρό ατύχημά του κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων την προηγούμενη ημέρα, ανακοίνωσε η ομάδα του Aston Martin.

«Η ομάδα χρειάστηκε να ασχοληθεί με τεράστιο όγκο εργασίας για να επισκευάσει το αυτοκίνητο σήμερα και ο Λανς εξακολουθεί να πονάει μετά από ένα τέτοιο σοκ», ανέφερε η βρετανική ομάδα.

Στον τελευταίο γρήγορο γύρο του για να εξασφαλίσει μια θέση στο Top 15 και το πέρασμα στο δεύτερο μέρος των προκριματικών, ο Στρολ χτύπησε βίαια σε έναν τοίχο με πλήρη ταχύτητα, διαλύοντας ένα μεγάλο μέρος του αριστερού μπροστινού μέρους του αυτοκινήτου του πριν βρεθεί στη μέση της πίστας.

F1

Ο 24χρονος οδηγός, που λίγο έλειψε να χτυπηθεί από τη McLaren του Λάντο Νόρις που τον ακολουθούσε, βγήκε από το αυτοκίνητό του αλώβητος αλλά παρόλα αυτά πήγε στο ιατρικό κέντρο μετά το ατύχημα του. Οι γιατροί τον έκριναν ικανό να οδηγεί την Κυριακή.

«Ο στόχος του Λανς τώρα είναι να κάνει μια πλήρη ανάκαμψη πριν από το Ιαπωνικό Grand Prix το επόμενο Σαββατοκύριακο», διαβεβαίωσε η Aston Martin.

Στην εκκίνηση του GP την Κυριακή, ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ (Ferrari) θα ξεκινήσει στην pole position μπροστά από τον Βρετανό Τζορτζ Ράσελ (Mercedes). Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Μαξ Φερστάπεν θα ξεκινήσει μόνο από την 11η θέση, μπροστά από τον έτερο οδηγό της Red Bull, τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρες, 13ος.

Διαβάστε ακόμη: