Αντρίγια Ζίφκοβιτς: Μέσα σε -λιγότερο- από δύο χρόνια έκανε και δεύτερη ανανέωση, με μεγάλη αναπροσαρμογή αποδοχών. Κι αυτή, όπως και η πρώτη, ήταν μία συμφωνία απευθείας μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και του πατέρα του Σέρβου εξτρέμ, χωρίς να εμπλακούν μάνατζερ, διαμεσολαβητές, παρατρεχάμενοι και η … Γκοντσάρεβα. Αυτή τη φορά με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, ο Ζίβκοβιτς θα είναι το Νο 1 μισθολογικά στον ΠΑΟΚ και ο αρχηγός του. Η υπόθεση Αντριγια Ζίβκοβιτς έχει τις εξής δύο ιδιαιτερότητες: πρώτον ο Σέρβος είχε και αισθηματικό λόγο να θέλει να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ και να μη φύγει από τη Θεσσαλονίκη αφού είναι σε σοβαρή σχέση με Ελληνίδα πού μένει στην πόλη (κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Βιεϊρίνια που τελικά παντρεύτηκε Θεσσαλονικιά). Και δεύτερον, μέχρι τώρα στην καριέρα του ο Ζίφκοβιτς έχει αποδείξει ότι ή ανανεώνει και μένει στην ομάδα του ή φεύγει ως ελεύθερος!! Δεν του αρέσει προφανώς και στην οικογένειά του που λειτουργούν ως μάνατζερ του, να μπαίνει σε διαδικασίες μεταγραφής!! Ως ελεύθερος είχε πάει από την Παρτιζάν στην Μπενφίκα, ως ελεύθερος ήρθε από τους Λουζιτανούς στον ΠΑΟΚ και ήδη μετράει δύο ανανεώσεις με το δικέφαλο!!! Τυχαίο ; Δεν νομίζω…

 

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης.ΠΑΟΚ: Στο μεταγραφικό προγραμματισμό του, πριν από το ξεκίνημα αυτού του καλοκαιριού, υπήρχαν ως προαπαιτούμενο minimum 2 πωλήσεις βασικών παικτών, που θα απέφεραν στο ταμείο έσοδα κοντά ή πάνω από τα 10 εκατομμύρια ευρώ! Οι υποψήφιοι προς πώληση, με βάση και την προεργασία που είχε κάνει ο (πρώην πλέον) Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του δικέφαλου, Ζοσέ Μπότο, σε συνδιασμό με το ενδιαφέρον/ζήτηση που υπήρχε για ασπρόμαυρους, ήταν οι Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Κοτάρσκι,Ντάγκλας Αγκούστο, Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ. Στην πορεία και μετά από επιθυμία της οικογένειας Σαββίδη αποφασίστηκε οι Κωνσταντέλιας/Κουλιεράκης να βγουν από το κάδρο μιας περήφανης πώλησης, την οποία παρέπεμψαν για τα επόμενα χρόνια. Θεωρώντας πώς και οι δύο αυτοί super ταλαντούχοι νεαροί Έλληνες θα εκτοξεύσουν προσεχώς τη χρηματιστηριακή τους αξία και θα πουληθούν… χρυσάφι. Στην πορεία και μετά την εκτός προγράμματος παραχώρηση του ηγέτη της άμυνας, Ισλανδού Ίνγκασον, εκτός … transfer list βγήκε και ο νεαρός Kροάτης τερματοφύλακας, παρότι ο ΠΑΟΚ είχε δεχθεί δύο ελκυστικές προτάσεις για τον Κοτάρσκι. Προτάσεις πήγαν στην Τούμπα και για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς αλλά ο Σέρβος, σε αντίθεση με τους Αγκούστο, Ινγκασον, Νάρει που έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό του κλαμπ για να δοθούν, αυτός έβαλε πλάτη αποδεικνύοντας πως ήθελε να μείνει στη Θεσσαλονίκη (και οι λόγοι δεν ήταν ένας ή δύο, όπως προαναφέραμε). Στο Δια Ταύτα: ο ΠΑΟΚ τελικά έκανε τρεις πωλήσεις δυνατές (Αγκούστο με 5,5 εκατομμύρια, Ίνγκασον με 4 εκατ. και Νάρεϊ με 2), που του απέφεραν συνολικλα 11.500.000 ενώ από αυτά επένδυσε 5.300.000 για να πάρει τους αντικαταστάτες τους. Δηλαδή βγήκε και κερδισμένος στο ισοζύγιο κατά 6 200.000 ευρώ ΚΑΙ (το σημαντικότερο) δεν αναγκάστηκε να πουλήσει ούτε τους Κωνσταντέλια, Κουλιερακη, Ζίβκοβιτς πού ήταν η επιθυμία/εντολή του Ιβάν Σαββίδη, ούτε τον εντυπωσιακό τερματοφύλακα του Κοτάρσκι, ζημείο αναφοράς στην καινούργια αμυνά του…

Κωνσταντίνος Τσιμίκας: Τι κι αν βρίσκεται μόνιμα αναπληρωματικός του Ρόμπερτσον στη Λίβερπουλ, μάλιστα τη φετινή σεζόν με μόλις τέσσερα λεπτά χρόνο συμμετοχής στην Premier League! Ο Γιούργκεν Κλοπ πιστεύει τον Τσιμίκα στο 100% και για να τον επιβραβεύσει που παραμένει κάτοικος Άνφιλντ παρότι στη σκιά του διάσημου Σκωτσέζου αριστερού μπακ – κι ας είχε ο Έλληνας αυτό το καλοκαίρι ορισμένες σπουδαίες προτάσεις για να αποχωρήσει – φρόντισε ώστε να έχει σύντομα ένα νέο συμβόλαιο, με επέκταση χρονική ως το 2027 (το τρέχον λήγει Ιούνιο του 2025), με σούπερ αναπροσαρμογή στις ετήσιες αποδοχές του! Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα πρόσφατα διέρρευσαν, ο Τσιμίκας θα υπογράψει νέο συμβόλαιο στη Λίβερπουλ με υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του, δηλαδή από εκεί που καθαρίζει τώρα περίπου 1.600.000 τη σεζόν με το νέο συμβόλαιο θα εκτοξευτεί στα 3.300.000 net τον χρόνο !!!

 

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι Έλληνες: Το παραπάνω κασέ θα καταστήσει αυτομάτως τον Τσιμίκα ως τον πλέον ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή αυτή την εποχή, ξεπερνώντας ξανά τους Μαυροπάνο και Βλαχοδήμο οι οποίοι με τις πρόσφατες μεταγραφές τους σε Γουέστ Χαμ και Νότιγχαμ, απογείωσαν τις ετήσιες καθαρές αποδοχές λίγο πάνω και λίγο κάτω από τα 2,5 εκατομμύρια. Ο Τσιμίκας με το νέο του συμβόλαιο θα προσεγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και έτσι θα γίνει ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής της ιστορίας, με πρώτο τον Κώστα Μανωλά! Ως στόπερ της Nάπολι αμειβόταν ούτε λίγο ούτε πολύ με 4,5 εκατομμύρια τον χρόνο. Ένα χρυσό deal τότε, το οποίο είχε κάνει για τον Ναξιώτη αμυντικό ο μακαρίτης agent, Μίνο Ραϊόλα.

 

Ο ρόλος του Μόντσι: Γιατί τώρα η Λίβερπουλ σπεύδει να δώσει ένα τέτοιο συμβόλαιο στον αναπληρωματικό της μπακ Τσιμίκα, παρότι έχει ακόμα δύο χρόνια μαζί του; Γιατί στη μεταγραφική περίοδο που τελείωσε είδε το νέο αθλητικό διευθυντή της Αστον Βίλα, Ισπανό Μόντσι ( για πολλούς θεωρείται … κορυφή στο ρόλο του) να προσπαθεί επίμονα να πάρει τον Τσιμίκα στους “Βίλλανς”. Όπως άλλωστε και η Ρεάλ Σοσιεδάδ του… Τσάμπιονς Λιγκ. Παρεμπιπτόντως ο Τσιμίκας είναι ο Έλληνας με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία που φτάνει σήμερα τα 18.000.000 ευρώ. Ακολουθούν στη λίστα οι Βλαχοδήμος με 16.000.000, ο Μαυροπάνος με 15.000.000, ο Παυλίδης με 14.000.000 και Μπακασέτας με 10.000.000!

Διαβάστε ακόμη: