Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 τη Χαρτς στο Tynecastle Park έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Ζίφκοβιτς και έκανε το καθοριστικό βήμα στα playoffs για να κλειδώσει την επόμενη εβδομάδα στην Τούμπα την παρουσία του σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από ένα χρόνο.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε και το πρώτο δεκάλεπτο στο Εδιμβούργο ήταν απλά… εκρηκτικό! Στο 6’ ο Ράφα Σοάρες έχασε τη θέση του από τα αριστερά και ο Βάργκας που βρήκε χώρο, έκανε την κούρσα και στην προσπάθεια του να μπει στην περιοχή, ο Σβαμπ έκανε το μαρκάρισμα, με τους γηπεδούχους να ζητάνε πέναλτι. Το VAR ειδοποίησε τον Τρεϊμάνις να πάει να δει τη φάση και ο Λετονός έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Σάνκλαντ να βρίσκει δίχτυα με πολύ δυνατή εκτέλεση στη δεξιά γωνία του Κοτάρσκι.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από το γκολ που δέχθηκε, αλλά δυο λεπτά αργότερα βγήκε μπροστά με προϋποθέσεις και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς κέρδισε πέναλτι. Συγκεκριμένα, στο 10’ Σέρβος μπήκε ωραία στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ρόουλς, με τον Τρεϊμάνις να μην το συζητάει… καθόλου και να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σβαμπ που έδειξε την τεράστια κλάση του από τα έντεκα βήματα και έκανε το 1-1, φέροντας το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δυο ομάδες να δίνουν έμφαση στα μετόπισθεν και στον τρόπο να απομακρύνουν τους κινδύνους από τις εστίες των Κλαρκ και Κοτάρσκι για Χαρτς και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Στο 27’ Τάισον και Σοάρες συνεργάστηκαν υπέροχα στα αριστερά, ο δεύτερος έκανε το σουτ από κλειστή γωνία που πέρασε άουτ, με τον Τρεϊμάνις να υποδεικνύει οφσάιντ στη φάση.

Στο 31’ ήταν η ώρα της Χαρτς να απειλήσει που προχώρησε σε διπλή μεγάλη ευκαιρία, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει εντυπωσιακά τη δυνατή κεφαλιά του Σάνκλαντ και στη συνέχεια της φάσης ο Μπόις έκανε από κοντά το σουτ αλλά Ράφα Σοάρες σταμάτησε σωτήρια και έδιωξε σε κόρνερ.

 «Χτύπησε» με Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ, με τον Σάνκλαντ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, όμως το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Και σαν να έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ήρθε στο 74’ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς να επιβεβαιώσει την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται.

Οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά εκτέλεσαν εξαιρετικά την κομπίνα με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Σέρβου άσου, ο οποίος με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής υπέγραψε την ανατροπή για τον ΠΑΟΚ, δίνοντας έτσι στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας.

Χαρτς (Φράνκι Μακ Αβόι): Κλαρκ, Άτκινσον, Κεντ, Ρόουλς, Κίνγκσλεϊ, Ντέβλιν, Βάργκας (Όντα 89’), ΜακΚέι (Λόουρι 65’), Κόκρεϊν (Σίμπινγκ 85’), Μπόις (Ταγκάβα 85’), Σάνκλαντ (Όφια 89’).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (Νάρεϊ 79’), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 70’), Μπράντον (Τζίμας 88’).

Διαιτητής: Αντρις Τρεϊμάνις (Λετονία)

Βοηθοί: Χάραλντς Γκουντερμάνις, Αλεκσέι Σπασενίκοφς (Λετονία)

Διαβάστε ακόμη: