O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, συνέστηκε την ψυχραιμία όλων και ειδικά των εμβολιασμένων συνέστησε για την επικινδυνότητα της παραλλαγής «Όμικρον».

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι πρέπει «Να περιμένουμε τις απαντήσεις με ψυχραιμία μέχρι να δούμε πως θα μας επηρεάσει. Ξέρουμε ότι η ”Όμικρον” είνα πιο μεταδοτική αλλά δεν ξέρουμε ακόμα αν προκαλεί βαρύτερη νόσο και πρέπει να δούμε σε ποιον βαθμό αντιμετωπίζεται από τα εμβόλια».

Αναφερόμενος στο υποθετικό σενάριο επιβολής lockdown, σχολίασε πως κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο να συμβεί ούτε έχει τεθεί επί τάπητος στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Σχετικά με ττις γιορτές, δήλωσε πως φέτος αναμένεται να κάνουμε Χριστούγεννα σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρσι, μιας και ο χώρος της εστίασης θα είναι ανοιχτός.

Οικονόμου: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννη Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε πως «η χώρα δεν θα κλείσει» και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν συζητά μέτρα για τους εμβολιασμένους την ώρα που ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο lockdown σε συνδυασμό με την απόφαση να αναβληθεί το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας λόγω της εμφάνισης της μετάλλαξης Όμικρον, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως το συνέδριο του κόμματος είναι ένα μεγάλο γεγονός και πως αυτό το διάστημα θα δημιουργείτο μία πρόσθετη επικινδυνότητα. «Θα ήταν για εμβολιασμένους», είπε και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν γεγονότα που μας αναγκάζουν να κάνουμε το συνέδριο μας. «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη στρατηγική», τόνισε.

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα

Με την σειρά του και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα».

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown.

Αναφερόμενος στην εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον στην Ευρώπη, σημείωσε ότι «όταν κάτι γεννιέται στον πλανήτη, δύσκολα το αποφεύγεις. Είναι όμως πάρα πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε τι είναι αυτό το πράγμα. Μια μετάλλαξη δεν είναι σίγουρο αν θα επικρατήσει. Φαίνεται ότι δε δείχνει να έχει προς το παρόν πολύ μεγάλη νόσηση».