Κατά αυτόν τον τρόπο, η πρωταθλήτρια Ευρώπης «στέλνει» δυνητικά τη Γερμανία στο «μονοπάτι» της εθνικής Ελλάδας, εφόσον αμφότερες προκριθούν στα προημιτελικά του εφετινού Ευρωμπάσκετ.

Με τον «αστέρα» των Ντάλας Μάβερικς να «σμπαραλιάζει» την άμυνα της Γαλλίας, σκοράροντας 27 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 47 πόντους, έχοντας 11/12 βολές, 9/12 δίποντα και 6/11 τρίποντα σε 38:44 λεπτά συμμετοχής, η Σλοβενία επικράτησε της Γαλλίας με 88–82, σε ακόμη μία… ματσάρα του θεσμού.

Ο Ντόντσιτς ξεπέρασε τον Νίκο Γκάλη στη δεύτερη θέση της λίστας των παικτών με τους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι στην ιστορία των Ευρωμπάσκετ. Ο «Γκάνγκστερ» είχε σημειώσει 46 ενάντια στη Σουηδία στη διοργάνωση του 1983, η οποία διεξήχθη στη Γαλλία.

Το απόλυτο ρεκόρ πόντων σε έναν αγώνα Ευρωμπάσκετ ανήκει στον Έντι Τεράς, τον… Γκάλη του Βελγίου, με 63 πόντους στο ματς με την Αλβανία, το 1957!

Ακόμη, δεν έχει γνωστοποιηθεί ο ο αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη φάση των «16» (ένας εκ των Πολωνίας, Τσεχίας, Ισραήλ και Φινλανδίας), καθώς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου.

Πάντως, η «επίσημη αγαπημένη», μετά τη νίκη της Σλοβενίας, γνωρίζει πως αν προκριθεί στα προημιτελικά, εκεί θα την περιμένει η Γερμανία, αν και εκείνη ξεπεράσει το εμπόδιο που θα βρει στη φάση των «16».

Η Ελλάδα, εφόσον προκριθεί στα προημιτελικά, θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού Γερμανία – Βέλγιο ή Μαυροβούνιο. Δηλαδή, το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη ενδεχομένως να… «μονομαχήσει» με τους οικοδεσπότες στη φάση των «8», μέσα στο Βερολίνο.

Αν το Μαυροβούνιο επικρατήσει της Γεωργίας, τότε θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στους «16», ωστόσο, αν ηττηθούν, τότε η Γερμανία θα παίξει με το Βέλγιο για την ίδια φάση.

Διαβάστε ακόμη:

Τι ετοιμάζει η Apple: Γιατί με το νέο iPhone δε θα μένετε ποτέ από σήμα

Η ενεργειακή κρίση μεταλλάσσεται ήδη σε χρηματοπιστωτική

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο – Κίνητρα αλλά και ποινές

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 6.4% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η ακρίβεια βρίσκεται στο επίκεντρο