Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μπορεί να έκανε τα εύκολα… δύσκολα, ωστόσο επικράτησε με 89–85 της Κροατίας στην πρεμιέρα του εφετινού Ευρωμπάσκετ. Φανταστική απόδοση από τους Τάιλερ Ντόρσεϊ και Γιάννη Αντετοκούνμπο, εξαιρετική ομαδική δουλειά από την εθνική, η οποία δεν έχασε τη συγκέντρωσή της σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με ρεκόρ καριέρας, χάρη σε μία τρομερή εμφάνιση στο σκοράρισμα, ενώ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ξανά καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη, όντας πρωταγωνιστής μεγάλων φάσεων, σε άμυνα και επίθεση, ενθουσιάζοντας το κοινό στο «ΜεντιολάνουμΦόρουμ».

Παρά το ταχύτατο 0–7 της Κροατίας, η εθνική ομάδα αντέδρασε αμέσως και χάρη σε ένα «ξέσπασμα», έφθασε να προηγείται στο τέλος της πρώτης περιόδου με 24–16. Το «κρεσέντο» του ομογενούς γκαρντ μόλις είχε αρχίσει, «γράφοντας» στη συνέχεια το 34–21 με διαδοχικά τρίποντα και όμορφο λέι–απ ύστερα από κλέψιμο. Κώστας Σλούκας και Γιάννης Αντετοκούνμπο τον ακολούθησαν στην επίθεση, με το σκορ να φθάνει στο 44–30, κατά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Η Κροατία άλλαξε άρδην την προσέγγισή της, γύρισε σε άμυνα ζώνης, με τους Καλάθη και Παπανικολάου να προσφέρουν λύσεις αρχικά, ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με το σύνολο του Μουλαομέροβιτς να μειώνει στους τέσσερις πόντους στο 27’, με κύριους εκφραστές τους Μπογκντάνοβιτς, Σμιθ και Χεζόνια.

Το τρίποντο του Δημήτρη Αγραβάνη και η εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Αντετοκούνμπο διαμόρφωσαν το 70–62 της τρίτης περιόδου. Παρά τα καλάθια των Σλούκα και Αγραβάνη, η Κροατία μείωσε εκ νέου με τους Μπογκντάνοβιτς και Σμιθ στους τέσσερις πόντους, προσδίδοντας χαρακτήρα… «θρίλερ» στην αναμέτρηση.

Στο 38’ και με το σκορ στο 84–82, η εκπληκτική δημιουργία του Νικ Καλάθη έφερε το ανάποδο κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο για το +4, ενώ, έμελλε να «κλείσει» τον αγώνα με… θαυμαστικό, κόβοντας το τρίποντο του Σμιθ και σκοράροντας με καλάθι και φάουλ για το 89–82. Το τρίποντο του Σμιθ στην εκπνοή διαμόρφωσε το τελικό 89–85 υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Διαιτητές: Ρόσο, Καστίγιο, Χορόζοφ.

Τα δεκάλεπτα: 16–24, 30–46, 62–70, 85–89/

Διαβάστε ακόμη:

Μητροπολίτης Δωδώνης: Όταν έδινε συνέντευξη στο Penthouse και έλεγε «ναι» στο προγαμιαίο σεξ

Απόκάλυψη: Ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση Τσουβάλα – Γιατί κόπηκε τελικά ο Αν. Δασκαλάκης, που υπέστη δεύτερη σερί ήττα και επελέγη ο Μιχ. Καραμαλάκης για νέος Γ.Γ. του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Ο Σπύρος Λάτσης, διά μέσω της Μελίνας Παΐζη, βάζει πόδι ακόμη πιο προσωπικά στη Διοίκηση της Lamda Development