Ο Hui Ka Yan, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της πολύπαθης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, έχει τεθεί υπό αστυνομικό έλεγχο, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Hui απομακρύνθηκε από την κινεζική αστυνομία νωρίτερα αυτό το μήνα και παρακολουθείται σε καθορισμένη τοποθεσία, είπαν οι πηγές.

Δεν είναι σαφές γιατί βρίσκεται υπό τη λεγόμενη “οικιακή επιτήρηση”, ένα είδος αστυνομικής δράσης που είναι κατώτερο της επίσημης κράτησης ή σύλληψης και δεν σημαίνει ότι ο Χούι θα κατηγορηθεί για έγκλημα. Ωστόσο, το μέτρο σημαίνει ότι δεν μπορεί να φύγει από την τοποθεσία, να συναντηθεί ή να επικοινωνήσει με άλλους χωρίς έγκριση, βάσει του νόμου περί ποινικής δικονομίας της Κίνας. Τα διαβατήρια και τα δελτία ταυτότητας πρέπει να παραδοθούν στην αστυνομία, αλλά η διαδικασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους έξι μήνες, σύμφωνα με το νόμο.

Η κίνηση είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη ότι το έπος του πιο χρεωμένου developer στον κόσμο έχει εισέλθει σε μια νέα φάση που περιλαμβάνει το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, αφού οι αρχές στην Κίνα συνέλαβαν νωρίτερα αυτό το μήνα κάποιο άτομο από την θυγατρική, μονάδα διαχείρισης περιουσίας και δύο πρώην στελέχη φέρεται να κρατήθηκαν επίσης. Προσθέτει ερωτήματα σχετικά με την τύχη της Evergrande μετά από αποτυχίες στο σχέδιο αναδιάρθρωσής της τις τελευταίες ημέρες.

Για τον Hui, ο οποίος έλεγχε μία από τις μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο όταν οι μετοχές της Evergrande βρέθηκαν σε υψηλά ρεκόρ το 2017, η εξέλιξη είναι ένα ακόμη πλήγμα στην πορεία τόσο την προσωπική όσο και της εταιρείας που ίδρυσε.

Διαβάστε ακόμη: