Οι νικητές της Eurovision, Kalush Orchestra, θα βγάλουν σε δημοπρασία το βραβείο τους και θα δωρίσουν τα χρήματα σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο που βοηθά τον στρατό και την Ουκρανία.

Την ανακοίνωση έκανε ο αρχηγός του συγκροτήματος Oleh Psiuk, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά την νίκη τους στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού, σύμφωνα με το Ukrinform.

«Σκοπεύουμε να βγάλουμε το τρόπαιο σε δημοπρασία και να δωρίσουμε όλα τα χρήματα σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο που βοηθά τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ουκρανία. Απομένει να επιλέξουμε ποιο. Πολλοί άνθρωποι κάνουν ήδη δωρεές από το εξωτερικό και ίσως πολλοί ακόμη θα το ήθελαν. Και αυτό, κατά τη γνώμη μας, θα είναι το κίνητρο. Πιστεύουμε ότι θα έχει όφελος για την Ουκρανία», είπε ο Psiuk.

Όσον αφορά τον τρόπο και το ποσό που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει το συγκρότημα, ο Psiuk είπε ότι θα αποφασιστεί στο εγγύς μέλλον.

«Θα ήθελα να δω ένα τεράστιο ποσό, αλλά δεν θέλω να αναφέρω αριθμούς. Θα δούμε», πρόσθεσε.

Το συγκρότημα Kalush Orchestra ευχαρίστησε επίσης για την υποστήριξη, τόσο μεταξύ των άλλων υποψηφίων αλλά και στην τηλε-ψηφοφορία.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι μας στήριξαν – Ουκρανούς, τη διασπορά και πολίτες άλλων χωρών. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και νίκη για την Ουκρανία τώρα. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να μεταφέρω τόσο καλά νέα, καθώς δεν υπάρχουν τόσα πολλά, και μπορώ ήδη να δω πώς έδωσε κουράγιο στους συνανθρώπους μας, οπότε χαίρομαι που οι προσπάθειες δεν ήταν μάταιες», είπε ο Psiuk.

Να σημειωθεί ότι και τα μέλη του Kalush Orchestra θα επιστρέψουν σύντομα στις τάξεις του ουκρανικού στρατού, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους που από τις 24 Φεβρουαρίου βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.