Eurovision 2022: Τι ώρα εμφανίζεται η Ελλάδα στον Α’ ημιτελικό. Η αντίστροφη μέτρηση για τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο της Ιταλίας έχει ξεκινήσει και απόψε (10/5) είναι ο ημιτελικός με την Ελλάδα να εμφανίζεται στη 15η θέση.

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εμφανιστεί στην 15η θέση του Α’ Ημιτελικού της Eurovision 2022 και θα τη δούμε μετά τις 23:00.Τον Α’ ημιτελικό παρακολουθούν και δίνουν τη βαθμολογία τους οι εθνικές επιτροπές των 17 χωρών που συμμετέχουν, καθώς κι εκείνες της Γαλλίας και της Ιταλίας. Η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία.

Τα τραγούδια των “Big Five” (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Ιταλία και η Γαλλία.

Στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα (Ιταλία).

Τι θα φορέσουν η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord και η Ανδρομάχη στη σκηνή του διαγωνισμού

Η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord επέλεξε τη διάσημη σχεδιάστρια Celia Kritharioti για την εμφάνισή της στον διαγωνισμό της Eurovision ’22. Η επιτυχημένη σχεδιάστρια, που πλέον ντύνει και το Hollywood, δημοσίευσε ένα μικρού μήκους βίντεο όπου βλέπουμε την νεαρή τραγουδίστρια από τις πρόβες της φορώντας ένα φόρεμα με κλειστή λαιμόκοψη, διαφάνεια loose σιλουέτα με έντονη όμως μέση, μακρύ μανίκι, μίντι μήκος και ένα εντυπωσιακό κόψιμο στο πόδι. Το ύφασμα, μάλιστα, αντανακλά με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο τα φώτα και έτσι αναδεικνύει την παρουσία της νεαρής στη σκηνή.

Όπως αποκάλυψε ο οίκος Celia Kritharioti Couture στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για μία τουαλέτα από λευκό μεταξωτό μεταλλικό λευκό σιφόν με ιριδίζουσες αποχρώσεις, το οποίο έγινε ειδική παραγγελία από την Ιταλία. Η ταλαντούχα 24χρονη τραγουδίστρια επισκέφτηκε το ατελιέ της διεθνούς σχεδιάστριας και έκανε τρεις πρόβες προκειμένου να είναι άψογη η εμφάνισή της.

Οι εκπρόσωποι των χωρών φόρεσαν τα καλά τους και φωτογραφήθηκαν στο τιρκουάζ χαλί με κάποιες εμφανίσεις να ξεχωρίζουν τόσο για την καλαισθησία όσο και για την υπερβολή. Η Daily Mail πάντως, φαίνεται πως εντυπωσιάστηκε τόσο από την Αμάντα Γεωργιάδη όσο και από την εκπρόσωπο της Κύπρου, την Ανδρομάχη.

Η Ανδρομάχη εμφανίστηκε στις δικές της επίσημες πρόβες με ένα εντυπωσιακό look, που φέρει την υπογραφή του σχεδιαστή Στέλιου Κουδουνάρη. Το ενδιαφέρον outfit της ταίριαζε υπέροχα με το σκηνικό της. Το σχέδιο φαίνεται να είναι ένα two piece, που αποτελείται από ένα bustier κορμάκι με ευρηματικά cut outs και μία μάξι φούστα με σούρες, που είναι διαφανής και κεντημένη με κρυστάλλους. Το outfit της αναδεικνύει τη σιλουέτα της και αντανακλά τους φωτισμούς μοναδικά.

Τι αναφέρουν, όμως, τα στοιχήματα του πρώτου ημιτελικού για την Ελλάδα και την Αμάντα Γεωργιάδη;

Σύμφωνα με τα διεθνή γραφεία στοιχημάτων, η χώρα μας βρίσκεται στην 2η θέση του ημιτελικού και φυσικά έτσι παίρνει την πρόκριση στον τελικό! Πρώτη στα προγνωστικά είναι η Ουκρανία, που παράλληλα είναι και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του διαγωνισμού, ενώ από κοντά βρίσκονται Ολλανδία και Νορβηγία σε ότι έχει να κάνει το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Λίγο πριν τον ημιτελικό έγιναν οι παρακάτω αλλαγές στην εμφάνισή μας:

Οι καρέκλες στο σκηνικό θα «λιώνουν» πιο γρήγορα και θα αλλάζουν χρώμα. Επίσης, οι σκιές που θα απεικονίζουν τις αναμνήσεις που θα έχει η Αμάντα Γεωργιάδη θα είναι τονισμένες στην τηλεσκηνοθεσία και θα υπάρξει η εναλλαγή φωτισμού στα κοντινά πλάνα.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Αμάντα Γεωργιάδη

Τα προγνωστικά θέλουν την Αμάντα Γεωργιάδη και το Die Together να προκρίνονται άνετα στον τελικό και να κατακτούν κάποια θέση μεταξύ της 3ης και της 6ης στην Eurovision 2022 που θα διαξαχθεί στο Pala Olimpico του Τορίνο.

H Αμάντα Γεωργιάδη είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision και μετά τις δύο πρόβες της πριν τον πρώτο ημιτελικό, έχει βρεθεί ανάμεσα στα φαβορί του διαγωνισμού τραγουδιού. Πόσα ξέρεις όμως για εκείνη πέρα από το γεγονός ότι έχει μία υπέροχη φωνή που μπορείς να ακούσεις πατώντας play στο videoclip του τραγουδιού Die Together;

H Αμάντα Γεωργιάδη γεννήθηκε στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στο Tenjford

Η Αμάντα Γεωργιάδη έχει το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenjford και στη Eurovision 2022 συμμετέχει ως Amanda Georgiadi Tenfjord. Έζησε μέχρι 3 ετών στα Ιωάννινα κι έπειτα η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenjford της Νορβηγίας κι από εκεί πήρε και το καλλιτεχνικό της επώνυμο.

Εκεί ήταν που η Αμάντα Γεωργιάδη ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής και πιάνου και ξεκίνησε να γράφει τα δικά της τραγούδια σε ηλικία 16 ετών. Το σχολείο όπου φοίτησε στη Νορβηγία πρέπει να ήταν «φωλιά» ταλέντων, αφού ήταν συμμαθήτρια με μία στάρ της pop στη Σκανδιναβία, τη Sigrid.

Η Αμάντα Γεωργιάδη σπουδάζει ιατρική μαζί με άλλους “Flu Fighters”

Στα 18 της χρόνια η Αμάντα Γεωργιάδη αποφάσισε να σπουδάσει ιατρική στο πανεπιστήμιο του Tronheim και τα τελευταία 6 χρόνια συνέχιζε με ζήλο τις σπουδές της παράλληλα με τη μουσική της καριέρα που κινούνταν σταθερά ανοδικά. Έκανε την πρακτική της σε νοσοκομείο για ασθενείς με Covid- 19, ενώ οι τελικές της εξετάσεις μετά από 6 χρόνια σπουδών είναι 10 μέρες μετά τη Eurovision.

Το πέρασμα από talent show στη Νορβηγία και η αρχή της καριέρας της

H Αμάντα Γεωργιάδη, ξεκίνησε να γράφει τραγούδια σε ηλικία 16 ετών. Το πρώτο τραγούδι που έγραψε λεγόταν Run κι έγινε το πρώτο της single.

Η Αμάντα ξεκίνησε την καριέρα της τραγουδώντας σε μουσικά φεστιβάλ και διαγωνισμούς τραγουδιού, ενώ έφτασε στους Top 30 τραγουδιστές στο talent show της Νορβηγίας, The Stream.

Το τραγούδι της που έπαιξε στο Netflix και το Die Together που προοριζόταν για το νέο της album

Ένα μεγάλο boost στην καριέρα της ήταν το γεγονός ότι το τραγούδι της Troubled Water περιλήφθηκε στη σειρά του Netflix, Spinning Out, με θέμα το καλλιτεχνικό πατινάζ. Το τραγούδι της χρησίμευσε ως μουσικό χαλί σε μία προπόνηση που έδειξε η σειρά στο 10o επεισόδιο.

Όσο για το νέο της album, αυτό θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022. Το Die Together ήταν ένα από τα τραγούδια που είχε γράψει γι’ αυτό το album, αλλά τελικά κατέληξε να είναι αυτό που θα βρεθεί στη σκηνή της Eurovision 2022.

Το ρεκόρ που δεν περίμενες να έχει στην κατοχή της η Αμάντα Γεωργιάδη

Η Amanda Tenjford είχε κερδίσει τον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων που είχε διοργανωθεί το 2015 στην περιοχή της. Κι όχι απλά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα δρόμου γυναικών, αλλά έθεσε κι ένα νέο ρεκόρ στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων για τις γυναίκες αθλήτριες τερματίζοντας σε χρόνο 19,41. Το παλιότερο ρεκόρ ήταν 19,49.