Στο Τορίνο της Ιταλίας αναμένεται να λάβει χώρα ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2022.

Η Eurovision είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός στον κόσμο με κατά μέσο όρο 200.000.000 τηλεθεατές κάθε χρόνο σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία, προϋπολογισμό που ξεκινά από τα 20 και φτάνει ή ακόμα και ξεπερνά κάποιες χρονιές τα 30 εκατ. ευρώ, διάρκεια τεσσάρων ωρών, έναν αμερικανικό και από του χρόνου κι έναν καναδικό κλώνο.

Η φετινή 66η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 10, 12 και 14 Μαΐου στο Τορίνο κάτω από τη βαριά «σκιά» της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Pala Alpitour. Συνολικά σαράντα χώρες θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision 2022.

Φέτος, η Ελλάδα συμμετέχει με το τραγούδι «Die Together» που θα ερμηνεύσει η Αμάντα Γεωργιάδη.

Το τραγούδι αποτελεί σύνθεση της ίδιας, μαζί με τον Νορβηγό συνεργάτη της Bjorn Helge. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του video clip, που γυρίστηκε στη Σύμη, ανέλαβε ο Κώστας Καρύδας.

Σύμφωνα με τα polls για την Eurovision 2022, η χώρα μας πλασάρεται στην 6άδα.

Eurovision 2022: Τα πέντε μεγάλα φαβορί για τη νίκη στον διαγωνισμό

Eurovision 2022: Τα πέντε μεγάλα φαβορί για τη νίκη στον διαγωνισμό

Ουκρανία

Η συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision 2022 αναμένεται φέτος όσο καμία άλλη λόγω και του πολέμου. Το συγκρότημα «Kalush Orchestra» θα βρεθεί στη σκηνή κανονικά, έχοντας τη στήριξη της ουκρανικής κυβέρνησης.

Τα polls δίνουν την Ουκρανία στην πρώτη θέση.

Ιταλία

Στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Ιταλία. Το «Brividi« (Ανατριχίλα) είναι το τραγούδι με το οποίο η χώρα κατεβαίνει φέτος στον διαγωνισμό.

Οι Mahmood & Blanco κέρδισαν το εισιτήριο για το Τορίνο μέσα από το Φεστιβάλ Μουσικής του Σαν Ρέμο 2022 και θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για τη φετινή Eurovision.

Βρετανία

Τα poll θέλουν την Βρετανία στην 3η θέση.

Ο σταρ του TikTok, Sam Ryder θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού. Ο Ryder θα διαγωνιστεί στο Τορίνο με το τραγούδι «Space Man».

Σουηδία

H Cornelia Jakobs, η οποία θα ερμηνεύει το «Hold Me Closer», εκπροσωπεί φέτος την Σουηδία και τα polls την φέρνουν στην 4η θέση.

Ισπανία

Το «SloMo» της Chanel Terrero διαγωνίστηκε στο Benidorm Fest 2022, ένα φεστιβάλ τραγουδιού που χρησιμοποιήθηκε για την επιλογή της συμμετοχής της Ισπανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η… «Φουρέιρα της Ισπανίας» έχει τρελάνει ήδη την Ευρώπη και τα polls την δείχνουν στην 5η θέση.