Η ελπίδα και οι προσδοκίες των παικτών της εθνικής ομάδας μπάσκετ «έσβησαν» μετά την ήττα από τη Γερμανία στα προημιτελικά του Eurobasket 2022.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς ηττήθηκε με το ηχηρό 107-96 από την οικοδέσποινα της διοργάνωσης, Γερμανία, με την απογοήτευση και τη θλίψη να είναι έκδηλες στα μάτια των παικτών.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο φαίνεται να κλαίει στο παρκέ, ενώ ο αδελφός του Θανάσης σπεύδει να τον αγκαλιάσει, θέλοντας να τον ηρεμήσει.

Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Μαμά, δεν κλαίω, μην στεναχωριέσαι»

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, μετά το τέλος του ταξιδιού στο Eurobasket 2022, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σχολίασε την ευστοχία της Γερμανίας και έστειλε μήνυμα για το μέλλον.

«Τα βάλανε όλα. Δεν πειράζει, πειράζει βασικά», είπε. Στη συνέχεια, αφού ανέφερε τα ονόματα των παικτών και του προπονητικού επιτελείου, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χτίζουμε κάτι πολύ ωραία και θα έρθει η ώρα».

«Μαμά δεν κλαίω, μην στενοχωριέσαι. Δεν είναι το τέλος, μόνο η αρχή», πρόσθεσε.

Μάλιστα, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Κώστας Αντετοκούνμπο δεν μπορούσαν να κρύψουν τα συναισθήματά τους, ξεσπώντας σε κλάματα μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Η φετινή χρονιά ίσως ήταν η πιο ελπιδοφόρα προκειμένου να σπάσει η «κατάρα» που κυνηγά την Εθνική εδώ και 13 χρόνια. Ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης είναι εκτός, κι αυτό κάνει ακόμη πιο «βαριά» την ήττα. Ωστόσο, οι βάσεις που χτίστηκαν φέτος σε αυτή την ομάδα «σβήνουν» μόνο προσωρινά την ελπίδα…

Η αγάπη των παικτών για το εθνόσημο και η επιθυμία να το υπερασπιστούν είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ ό,τι πολλοί επικριτές νομίζουν…

Αποχώρησε κλαίγοντας ο Λαρεντζάκης μετά από την ήττα από την Γερμανία

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν από τους παίκτες που εξωτερίκευσαν τα συναισθήματά τους και πέρασε μπροστά από την μεικτή ζώνη με δάκρυα στα μάτια.

Ο Λαρεντζάκης πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην Γερμανία έχοντας 18 πόντους με 4/4 τρίποντα και 1/1 δίποντο μαζί με 4/6 βολές και 4 ριμπάουντ.

Διαβάστε ακόμη: