Κοντά στις εκτιμήσεις της αγοράς κινήθηκε η έκδοση του νέου senior preferred ομολόγου της Eurobank, η οποία και έγινε σε μία πολύ θετική συγκυρία, δεδομένου ότι χθες η συστημική τράπεζα έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από την Fitch Ratings.

Το αρχικό pricing διαμορφώθηκε στο 2,5%, ενώ το τελικό επιτόκιο υποχώρησε στο 2,375%. Παράγοντες της αγοράς είχαν εκτιμήσει ότι το τελικό pricing θα κινηθεί στην περιοχή του 2,3%. Οι προσφορές λίγο πριν τις 13:00 είχαν ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ, και λίγο μετά τις 14:00 κινούνταν πάνω από τα 825 εκατ. ευρώ.

Το άνοιγμα 

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο senior preferred ομόλογο της Eurobank, με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ.  Οι αναλυτές αναμένουν ισχυρή ζήτηση, ενώ η αρχική τιμολόγηση διαμορφώνεται στο 2,5%.

Ανάδοχοι της έκδοσης ορίστηκαν οι Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse και JP Morgan.

Το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) είναι τύπου 6,5ΝC5,5, δηλαδή θα έχει διάρκεια 6,5 ετών με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των πρώτων 5,5 ετών. Οι τίτλοι αναμένεται να λάβουν αξιολόγηση Caa1 από τη Moody’s, B+ από την S&P και CCC από την Fitch.

Η έκδοση αποτελεί το τελευταίο βήμα της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής της Eurobank για την ικανοποίηση των υποχρεώσεων της όσον αφορά την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) μέχρι το 2025, και αντανακλά την πρόθεση της Τράπεζας να συνεχίσει την δημιουργία ενός δικτύου ασφαλείας προσανατολισμένο στην διάσωση με ίδια μέσα (“bail-in-able debt”) αυξάνοντας την προστασία των καταθετών.