Στις αγορές με senior preferred ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να βγει η Eurobank.

Η τράπεζα ανέθεσε τη σχετική εντολή σε Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse και JP Morgan, οι οποίες θα ενεργήσουν ως ανάδοχοι της έκδοσης.

Το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) θα είναι τύπου 6,5ΝC5,5, δηλαδή θα έχει διάρκεια 6,5 ετών με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των πρώτων 5,5 ετών.

Οι τίτλοι αναμένεται να λάβουν αξιολόγηση Caa1 από τη Moody’s, B+ από την S&P και CCC από την Fitch.

Η έκδοση αποτελεί το τελευταίο βήμα της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής της Eurobank για την ικανοποίηση των υποχρεώσεων της όσον αφορά την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) μέχρι το 2025, και αντανακλά την πρόθεση της Τράπεζας να συνεχίσει την δημιουργία ενός δικτύου ασφαλείας προσανατολισμένο στην διάσωση με ίδια μέσα (“bail-in-able debt”) αυξάνοντας την προστασία των καταθετών.

Η έκδοση του Απριλίου

Η Eurobank είχε προχωρήσει σε ανάλογη έκδοση τον Απρίλιο. H εμπιστοσύνη των επενδυτών στα ομόλογα υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας και των επιχειρηματικών σχεδίων της Eurobank είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να ξεπεράσει τα 1,25 δισ. ευρώ, δίνοντας την δυνατότητα στην Eurobank να μειώσει την απόδοση κατά 0,25%, από 2,375% που ήταν η αρχική προσφορά, σε 2,125%.
Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στα ομόλογα υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας και των επιχειρηματικών σχεδίων της Eurobank είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να ξεπεράσει τα 1,25 δισ. ευρώ, δίνοντας την δυνατότητα στην Eurobank να μειώσει την απόδοση κατά 0,25%, από 2,375% που ήταν η αρχική προσφορά, σε 2,125%.