Μίλαγα προ ημερών σε cafe restaurant των Βορείων Προαστείων με έναν επώνυμο παράγοντα της επιχειρηματικής και οικονομικής ζωής του τόπου, ο οποίος έχει αγοράσει από την Lamda Development ένα διαμέρισμα στον περίφημο Πύργο του Ελληνικού, τον πολυδιαφημισμένο Marina Tower που θα κατασκευάσει η Ιντρακάτ!
Και ομολογώ ότι μέσα από τη συζήτηση αντιλήφθηκα έναν τρόπο μέσω του οποίου η Lamda αποσκοπεί να εισρεύσουν στα ταμεία της περίπου 40 εκατ. ευρώ πρόσθετα έσοδα από τα διαμερίσματα, τα οποία θα απορρέουν από καταβολές των νέων ιδιοκτητών, που δεν είχαν αρχικώς υπολογισθεί από τους επιχειρηματίες που επένδυσαν τα κεφάλαια τους σε αυτό το εμβληματικό για την εθνική οικονομία project που σε πρώτη φάση αναμένεται να αλλάξει το πρόσωπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας!
Επί του προκειμένου λοιπόν, οι ιδιοκτήτες που έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια δαπανώντας πολλά εκατομμύρια για μια στέγη στο «Διαμάντι» της παραλιακής Αθήνας, καλούνται από το αρμόδιο προσωπικό της Lamda να επιλέξουν τα υλικά της κατασκευής των διαμερισμάτων, από πατώματα, μπάνια, κουζίνες έως κάθε άλλη λεπτομέρεια, μέσα από κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες υλικών!
Το συμπέρασμα που προκύπτει, όπως προσωπικά το διασταύρωσα και με δεύτερο μεγαλοεπενδυτή του Marina Tower, εκτός δηλαδή από τον συνομιλητή μου στα Βόρεια Προάστεια, είναι ότι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στον Πύργο θεωρούν τα υλικά που έχει επιλέξει η Lamda ως χαμηλής ποιότητας που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με το ύψος των ποσών που έχουν δαπανηθεί για την αγορά των κατοικιών και δεν αντιστοιχούν σε τέτοιας προβολής ακίνητα!
Βεβαίως οι άνθρωποι της Lamda δεν έχουν καμία αντίρρηση να χρησιμοποιήσουν άλλα υλικά, αυτά που θέλει ο πελάτης, ωστόσο για να ικανοποιήσουν την βούληση του ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να καταβάλει πρόσθετα περίπου 800 ευρώ το τετραγωνικό μετρό!
Για να καταλαβαίνετε, στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η Lamda στο τέλος της ημέρας, αν οι ιδιοκτήτες αποφασίσουν να μην χρησιμοποιήσουν τα προτεινόμενα «χαμηλής ποιότητας υλικά» όπως οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν, θα βάλει στο ταμείο της κάτι λιγότερο από 40 εκατ. ευρώ!!! Διότι μιλάμε για 50 ορόφους, από 900 τετραγωνικά μέτρα ο καθένας, άρα 45.000 τμ, για τα οποία θα καταβληθούν περίπου 800 ευρώ το τετραγωνικό: μετά τον πολλαπλασιασμό το ποσόν που θα πάει στα ταμεία της Lamda ανέχεται σε 36 εκατ. ευρώ!!!
Ένα ιλιγγιώδες ποσόν που θα βγει από τις τσέπες των ιδιοκτητών, οι οποίοι δεν το περίμεναν και είχαν άλλες απαιτήσεις ως προς την ποιότητα και τις προδιαγραφές της κατασκευής την οποία χρυσοπλήρωσαν, καθώς όπως λένε «στο Ελληνικό αγοράσαμε σπίτι, όχι στο Ζεφύρι, ούτε στα Λιόσια»!