ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ: Τον Μάρτιο θα κλείσει τα 63του χρόνια και θα αποτελέσει τον γηραιότερο προπονητή που έχει δουλέψει στον Ολυμπιακό επι εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο διάδοχος του Καρβαλιάλ αποτελεί επιλογή του (νέου αθλητικού διευθυντή), Ντάρκο Κοβάσεβιτς και έρχεται με την σφραγίδα/συστατική επιστολή του Βαλβέρδε (ο Μεντιλιμπάρ είναι φίλοι με τον Ερνέστο από την εποχή που ήταν συμπαίκτες και πλέον μανατζερικά “ομόσταβλοι”). Στο παρελθόν μάλιστα δις ο Βαλβέρδε τον είχε προτείνει στον Μαρινάκη για τον πάγκο του Ολυμπιακού (την μια επιλέχθηκε τελικά ο Ζαρντίμ και την άλλη ο Μάρκο Σίλβα) ένω άλλες δυο είχαν μιλήσει μαζί του οι ερυθρόλευκοι. Μία το διάστημα Αύγούστου/Σεπτεμβρίου του 2022 και την άλλη τον περασμένο Νοέμβριο για να… πάνε όμως, στον Καρβαλιάλ (με τον Μεντιλιμπάρ όντας σχετικά φρεσκο-απολυμένος από την Σεβίλλη). Ο Βάσκος στην Ισπανία έχει δουλέψει τα 17 από τα 30 χρόνια της προπονητικής του καριέρας σε 7 διαφορετικές ομάδες της La Liga (Ειμπάρ, Οσασούνα, Βαγιαδολίδ, Λεβάντε, Μπιλμπάο, Αλαβές, Σεβίλλη).

Θεωρείται προπονητής των “ειδικών αποστολών” αλλά κι “αντι-μοντέρνος”, είναι μπαρουτοκαπνισμένος και του… αποτελέσματος, με τις ομάδες τους να έχουν καλά… αποδυτήρια και να παίζουν κυρίως απλό κι άμεσο ποδόσφαιρο, με πρέσινγκ ψηλά κι από τα άκρα. Στου Ρέντη θα φέρει μόλις δυο συνεργάτες του, τον γυμναστή Ρουίθ και τον βοηθό του Ρίκο ενώ αν συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι θα επανδρώσει με επιπλέον δικούς του συνεργάτες το σταφ. Δεν τον χαλάει να έρθει με 4μηνο συμβόλαιο, άλλωστε και στην Σεβίλλη την περασμένη άνοιξη πήγε με 3μηνο συμβόλαιο, την έσωσε, πήρε το Γιουρόπα Καπ, έχασε στα πέναλτι το Σούπερ Καπ από την Σίτι του Γκουαρντιόλα. Το καλοκαίρι υπέγραψε επέκταση για άλλο ένα χρόνο με τους Σεβιγιάνουςγια να απολυθεί στις 8 Οκτωβρίου. Θα κάνει ντεμπούτο στον ερυθρόλευκο πάγκο κόντρα στην Φερεντσβάρος. Και η (ενδεχομένως άχρηστη) μανατζερική πληροφορία για τον Χοσέ Λούις Μεντιλίμπαρ: ανήκει σε ένα μεγάλο βασκικό μανατζερικό Γραφείο που από προπονητές έχει πελάτες τον Βαλβέρδε, τον Τσάβι Αλόνσο, τον Ιραόλα ( που επιχείρησε να φέρει το καλοκαίρι ο Κορδόν) και τον Γκαριτάνο. Είναι το Γραφείο με το οποίο είχε έρθει και ο Κοβάσεβιτς ως ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό…

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ/ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Είναι τα δυο μεγαλύτερα πρότζεκτ στον Παναθηναϊκό, για τα οποία δεδομένα το καλοκαίρι θα σκάσουν πολλές προτάσεις. Ήδη υπάρχουν ξένες ομάδες που από μόνες τους – χωρίς την … παρεμβολή ή διαμεσολάβηση μάνατζερς – έχουν μιλήσει απευθείας με το τριφύλλι (βασικά για τον Ιωαννίδη). Ο διεθνής Έλληνας φορ και… παιδί του Κομπότη βεβαίως έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιό του, με αναπροσαρμογή αποδοχών κοντά στις 500.000 ευρώ ετησίως, αλλά όπως ακούγεται στην ελληνική πιάτσα agents η πλευρά του πιέζει για δεύτερη, μέσα σε λιγότερο από χρόνο, επέκταση με σημαντική αύξηση αποδοχών, ώστε να πλησιάζει το 1.000.000 του Σπόραρ (αναπληρωματικός πλέον του Ιωαννίδη). Λογικό όταν ο Αλαφούζος τον κοστολογεί plus 20 εκατ., είχε απορρίψει πρόσφατα 12.000.000 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης κι ενώ η χρηματιστηριακή του αξία έχει εκτοξευθεί στα 9.000.000 ευρώ. Τι να πει βέβαια και ο Βαγιαννίδης που είναι πλέον βασικός δεξιός μπακ, μέλος της Εθνικής του Πογιέτ και αμείβεται με μόλις 90.000 ετησίως στο τριφύλλι! Το χειρότερο από την περασμένη άνοιξη τρέχει η διαδικασία επέκτασης με γενναία αναπροσαρμογή αποδοχών και παρότι πριν από περίπου ένα μήνα έφτασαν πολύ κοντά η υπόθεση περιέργως ξανά πάγωσε. Για να μην το κουράζω: η Βιγιαρεάλ του κόουτς Μαρθελίνιο έχει αποφασίσει και ενημερώσει τους ατζέντηδες τους, πως θα καταθέσει πρόταση για το καλοκαίρι στο Παναθηναϊκό για να αγοράσει πακέτο Ιωαννίδη και Βαγιαννίδη. Μάλιστα έχει διαρρεύσει για συνολικό ποσό 20.000.000 ευρώ συν 5.000.000 σε μπόνους. Θυμίζω πάντως πως και για τον Ιωαννίδη ο Λεβαδειακός έχει κρατήσει σοβαρό ποσοστό μεταπώλησης και η Ίντερ το 38% για Βαγιαννίδη!!

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: Υπέγραψε το νέο του 3ετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, που θα τον κρατήσει στην Τούμπα μέχρι το 2027. Με αυτό ο Ρουμάνος γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος κόουτς της Super League αφού πλέον οι ετήσιες αποδοχές του θα ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ μαζί με την αμοιβή του τιμ του. Η είδηση όμως, είναι άλλη από το νέο συμβόλαιο και έχει να κάνει με τις κλιμακωτές ρήτρες που υπάρχουν σε αυτό. Η πιο ιντριγκαδόρικη; Διατηρήθηκε το buy out για να φύγει αλλά έπεσε αρκετά εκατομμύρια κι αυτό με επιθυμία του ίδιου, του Λουτσέσκου!!! Συγκεκριμένα η εν λόγω ρήτρα αποχώρησης του από τον ΠΑΟΚ  από τα 7.000.000 που ήταν πήγε πλέον στα 4.500.000 ευρώ!!

Διαβάστε ακόμη: