Πολύ σύντομη, περίπου δύο μήνες, ήταν η θητεία του Κάρλος Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος προπονητής αποτελεί παραλθόν από τους «ερυθρόλευκους» καθώς εντός της ημέρας αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του με την πειραϊκή ΠΑΕ.

Ο Καρβαλιάλ ανέλαβε την ομάδα στις αρχές του περασμένου Δεκέμβριου, παίρνοντας τη θέση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, όμως σε 11 παιχνίδια που έκατσε στον πάγκο των ερυθρόλευκων πήρε 5 νίκες, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την ομάδα, μετά και την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (2-0).

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του αναμένεται να πάει με υπηρεσιακό τεχνικό στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη για την 22η αγωνιστική της Super League (10/02-17:30), και όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ο οποίος είναι προπονητής της Κ19 που απέκλεισε χθες την Ίντερ στο Φάληρο και προκρίθηκε στους «16» του Youth League.

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες βρίσκονται ήδη σε διαδικασία αντικατάστασης του Καρβαλιάλ και συζητούν με προπονητές, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Αναλαμβάνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ένας προπονητής έμπειρος και «όνομα», με βιογραφικό στο οποίο δεσπόζει η κατάκτηση του Europa League και η πολυετής εμπειρία στους πάγκους της ισπανικής La Liga, θα είναι ο αντικαταστάτης του Κάρλος Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό.

Ο λόγος για τον 63χρονο (14/3/1961) Βάσκο τεχνικό Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος οδήγησε τη Σεβίλλη στην κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει διασυλλογικού ευρωπαϊκού τροπαίου και δημιούργησε την εντυπωσιακή Έιμπαρ.

Το 2016-17 την οδήγησε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, ενώ μαζί με τον Άσιερ Γκαριτάνο της Λεγανιές μοιράστηκαν το Miguel Muñoz Trophy, το βραβείο της χρονιάς για τον καλύτερο μάνατζερ. Την επόμενη χρονιά η Έιμπαρ ήταν ένατη στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας ξανά ρεκόρ συλλόγου.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν είναι ακόμα γνωστές, όμως η αμοιβή του Μεντιλίμπαρ θα είναι σίγουρα υψηλή καθώς το κασέ του στην Σεβίλλη ήταν 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: