Η Goldman Sachs δημοσιοποίησε το ετήσιο σταυρόλεξο της για τα «θέματα της χρονιάς», αναφέροντας μάλιστα με εορταστική διάθεση ότι αυτός που θα μπορεί να το λύσει θα έχει κατανοήσει/παρακολουθήσει τις αγορές αποτελεσματικά.

Κι αυτό διότι οι απαντήσεις των επενδυτών θα κρίνουν έαν αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κινδύνου που αναλαμβάνουν, αλλά και τη στάση τους στην αντίδραση της Fed, τις πληθωριστικές πιέσεις και την πορεία της ανάπτυξης.

Μπορείτε να βρείτε το σταυρόλεξο (με τις απαντήσεις) καθώς και ολόκληρη την έκθεση της Goldman Sachs εδώ.

Ετήσιο σταυρόλεξο Goldman Sachs: Πόσο καλά ξέρεις τις αγορές; Ετήσιο σταυρόλεξο Goldman Sachs: Πόσο καλά ξέρεις τις αγορές;

Οριζόντια:

  1. Ο Nicholas Bloom, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, διαπιστώνει ότι περίπου _ από όλες τις εργάσιμες ημέρες δαπανήθηκαν δουλεύοντας από το σπίτι κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας.
  2. Ο Christian Mueller-Glissmann, Senior Multi-Asset Strategist της GS, διαπίστωσε ότι τα _ χαρτοφυλάκια υποφέρουν συχνά κατά τη διάρκεια ή μετά από περιόδους υψηλού και αυξανόμενου πληθωρισμού.
  3. Στη διαδικασία εισαγωγής στο χρηματιστήριο, μια SPAC πουλά μερίδια που αποτελούνται από μια κοινή μετοχή και μια κλασματική , με κάθε σύνολο να επιτρέπει σε έναν επενδυτή να αγοράσει μία κοινή μετοχή.
  4. Σύμφωνα με τον George Magnus, Συνεργάτη στο Κέντρο Κίνας, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η προσωπική ατζέντα του Προέδρου Xi Jinping είναι να ανανεώσει το κομματοκεντρικό μοντέλο της Κίνας για να επαναφέρει τον στη φράση « με κινεζικά χαρακτηριστικά».
  5. Ο Mohamed A. El-Erian, Chief Economic Advisor στην Allianz, υποστηρίζει ότι ο πληθωρισμός με βάση την έρευνα δεν είναι καλά εδραιωμένος, καθώς τόσο ο βραχυπρόθεσμος όσο και ο μακροπρόθεσμος έχουν αυξηθεί πρόσφατα.
  6. Το πλαίσιο _ στόχευσης πληθωρισμού εγκρίθηκε από τη Fed στο συμπόσιο Jackson Hole 2020.
  7. Ο Enrico Moretti, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στην εργασία που σχετίζονται με την πανδημία είναι απίθανο να προκαλέσουν μόνιμη αλλαγή στην οικονομική _ των ΗΠΑ.
  8. Ο David Brady, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Stanford Graduate School of Business, υποστηρίζει ότι η Γερουσία τείνει να είναι περισσότερο από τη Βουλή, και αυτή η πιο τάση είναι εμφανής στο ιστορικό πρότυπο της αποτυχημένης νομοθεσίας.
  9. Τα _ είναι τα δομικά στοιχεία της τεχνολογίας και αποτελούν κεντρικές εισροές σε πολλές καθημερινές συσκευές.
  10. Ο Jeff Currie, επικεφαλής της GS Global Commodities Research, υποστηρίζει ότι ο φόρος/τιμή _ είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης της κλιματικής αλλαγής.
  11. Για να εγκριθούν τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να δεσμευτούν ότι θα δαπανήσουν τουλάχιστον το 20% των δαπανών για _.
  12. Ο Dean Baker, Συνιδρυτής του Κέντρου Έρευνας Οικονομικής Πολιτικής, πιστεύει ότι έχει υπάρξει μια μόνιμη αλλαγή στη σκέψη σχετικά με το ρόλο της πολιτικής _ στη στήριξη της οικονομίας.
  13. Το πολιτικό _ στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες καθώς τόσο το Δημοκρατικό όσο και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έχουν γίνει πιο ιδεολογικά.
  14. Μια Εταιρεία Εξαγοράς Ειδικού Σκοπού (SPAC) λαμβάνει μια εταιρεία δημόσια μέσω _.
  15. Ο Nouriel Roubini, Καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business του NYU, δεν πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα είναι _, επειδή τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν εισόδημα ή χρησιμότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της θεμελιώδης αξίας τους.

Κάθετα:

  1. Σύμφωνα με τον Michele Della Vigna, Επικεφαλής Έρευνας Βιομηχανίας της GS, οι κεφαλαιαγορές οδηγούν την αποανθρακοποίηση μέσω _ στο κόστος του κεφαλαίου μεταξύ επενδύσεων υψηλών και χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
  2. Ο Jan Hatzius, επικεφαλής του GIR και Chief Economist, δεν βρίσκει τη συζήτηση του πολύ διαφωτιστική στο πλαίσιο των εφάπαξ αυξήσεων δαπανών, επειδή οι είναι μια πιο μακροπρόθεσμη έννοια.
  3. Σύμφωνα με τον Romano Prodi, πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και πρώην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο _ είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την περαιτέρω ολοκλήρωση στην ΕΕ.
  4. Ο Michael Klausner, Καθηγητής Επιχειρήσεων και Νομικής στη Νομική Σχολή του Στάνφορντ, πιστεύει ότι ο μέτοχος _ που είναι εγγενής στη δομή των SPAC δεν έχει τα ίδια συμφέρονται με τους επενδυτές.
  5. Μια τιμή μισθού _ εμφανίζεται όταν οι αυξήσεις των μισθών οδηγούν σε αυξήσεις των τιμών, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν σε περαιτέρω αυξήσεις μισθών.
  6. Πολλές εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) βρίσκονται επί του παρόντος σε αυτό το δίκτυο.
  7. Ο Michael Novogratz, Διευθύνων Σύμβουλος της Galaxy Digital Holdings, πιστεύει ότι η υιοθέτηση _ και οι μακροοικονομικοί παράγοντες πίσω από αυτήν είναι μια τάση mega bull.
  8. Οι μετοχές A-Shares, οι οποίες είναι μετοχές που διαπραγματεύονται σε RMB εταιρειών με έδρα την Κίνα, αντιπροσωπεύουν το _ της αγοράς μετοχών της Κίνας.
  9. Απαιτείται αλλαγή της Συνθήκης _ για μόνιμη αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ.
  10. Ο David Li, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Tsinghua, σημειώνει ότι η Κίνα έχει ακόμη σημαντική δουλειά να κάνει για να καλύψει τη διαφορά με άλλες χώρες σε τεχνολογίες _, όπως ηλεκτρονικά εξαρτήματα υψηλής ποιότητας.
  11. Ο Erik Brynjolfsson, καθηγητής στο Stanford Institute for Human-Cented AI, πιστεύει ότι παρά το μεγάλο άλμα στο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ευκαιρίες που προσφέρουν τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση σημαίνουν ότι δεν είμαστε καν κοντά στην κορυφή .
  12. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο όγκος και ο αντίκτυπος των συναλλαγών_ έχουν αυξηθεί πολύ από την εμφάνιση των εκτεταμένων συναλλαγών χωρίς προμήθειες.
  13. Ένα short _ εμφανίζεται όταν η τιμή ενός τίτλου με μεγάλες ανοιχτές θέσεις αυξάνεται απότομα, αναγκάζοντας τους short-seller να το αγοράσουν ξανά για να καλύψουν τη θέση τους.
  14. Ο Arthur Levitt, πρώην πρόεδρος της SEC, και ο Owen Lamont, Associate Director of Multi-Asset Research για την Quantitative Investment Group της Wellington Management, πιστεύουν ότι παρά την αντίληψη ότι οι short-sellers δημιουργούν αστάθεια, στην πραγματικότητα διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην αγορά_.
  15. Ο Chris James, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Engine No. 1, έχει βρει μια σαφή σύνδεση μεταξύ των κριτηρίων _ και της ικανότητας μιας εταιρείας να δημιουργεί αξία μακροπρόθεσμα.

Η Μεγάλη Στέρηση: Θα είναι το 2022 το «τέλος» της πανδημίας;

Καζαμίας 2022: Τα δύο σενάρια για αγορές και οικονομία

Ποιες μετοχές θα “τρέξουν” εν μέσω εφοδιαστικής κρίσης

Ποιες προβλέψεις έπεσαν διάνα το 2021