Το έχει φαίνεται η μοίρα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Παύλου Μυλωνά, κάθε φορά που βρίσκεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για εκδήλωση της τράπεζας να βρίσκεται προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Μετά το φιάσκο κατά την παρουσίαση του rebranding και την λάθος χρήση της ατάκας για «τις πατάτες του Καποδίστρια» που ακόμη συζητιέται σκωπτικά μεταξύ όσων βρέθηκαν εκείνο το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής, ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα περαστικό που ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ έχασε το «μυαλό του αλλά και τα μάτια του».

Μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η ετήσια απολογιστική εκδήλωση για το εν εξελίξει transformation – λέμε τώρα – του ομίλου στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία της ανώτατης διοικητικής πυραμίδας καθώς και των δεκάδων στελεχών που εμπλέκονται στη όλη διαδικασία με τα πενιχρά μέχρι σήμερα αποτελέσματα καθώς αρκεί η επίσκεψη σε ένα κατάστημα της τράπεζας για να διαπιστώσει ο οποιοδήποτε ότι δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Π. Μυλωνάς κλήθηκε στη σκηνή για να στείλει μέσω μιας mini συνέντευξης το μήνυμα του για την πορεία και τα αποτελέσματα του transformation κατά τον τελευταίο χρόνο.

Και τότε άρχισαν τα ωραία. Όπως μεταφέρουν παριστάμενες στην εκδήλωση πηγές, την συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου είχε αναλάβει να συντονίσει νεαρή – στέλεχος της σχετικής διεύθυνσης – που τράβηξε αμέσως πάνω της τα βλέμματα όλων όσων βρίσκονταν στην αίθουσα τόσο για την εντυπωσιακή εμφάνισή της όσο και για την ενδυματολογική της επιλογή που χαρακτηρίστε ακραία τολμηρή για την περίσταση.

Όπως ήταν φυσικό, λένε οι ίδιες πηγές, η εξωτερική εμφάνιση της συντονίστριας προκάλεσε έντονη και εμφανής αμηχανία στον κ. Μυλωνά που δυσκολεύονταν να «πάρει» τα μάτια του από πάνω της και πολύ περισσότερο να εκφράσει τα όσα ήθελε να πει.

Άλλωστε όλη η πιάτσα γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια του να εκφραστεί στα ελληνικά.

Τα πράγματα όμως στράβωσαν ακόμη περισσότερο όταν λόγω του μήκους του φορέματος της παρουσιάστριας και του γεγονότος ότι αμφότεροι κάθονταν σε δύο πολυθρόνες αντικριστά, ειδοποιήθηκε από την ενδοεπικοινωνία να αλλάξει την στάση του σώματος της απέναντι στο Διευθύνοντα Σύμβουλο καθώς από κάτω είχαν αρχίσει τα σχόλια και τα χαμόγελα. Και τότε συνέβη το μοιραίο.

Στην προσπάθεια της η νεαρή υπάλληλος να καθίσει πιο ευπρεπώς συνέβη το ατύχημα που όλοι περίμεναν με αποτέλεσμα να φανεί το εσώρουχο της και να ξεσπάσουν, ιδιαίτερα από την πρώτη γραμμή των καθισμάτων, ηχηρά σχόλια προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, ενώ τα κινητά και η «ανταλλαγή μηνυμάτων» μέσω των στελεχών πήραν αμέσως φωτιά.

Προφανώς και κάπου εκεί η συνέντευξη ολοκληρώθηκε και ο κ. Μυλωνάς κατέβηκε κατακόκκινος από την σκηνή.

Τα προβλήματα όπως του Π. Μυλωνάς δεν σταματούν εδώ καθώς τα μεσαία στελέχη του ομίλου και τα πλέον παραγωγικά είναι στα «κάγκελα» καθώς σε μια χρονιά που η τράπεζα εμφάνισε κέρδη ρεκόρ, ο Διευθύνων Σύμβουλος αρνείται μέχρι στιγμής και με διάφορες προφάσεις να δώσει τα άτυπα buns στου εργαζομένους, τα οποία θα έπρεπε να έχουν πιστωθεί εδώ και μήνες.

Οι εισηγήσεις των αρμόδιων Γενικών Διευθυντών έχουν παραδοθεί από το τέλος της περασμένης χρονιάς στο γραφείο του Διευθύνοντος, με τον ίδιο να τις έχει γυρίσει πίσω με ασήμαντες διευκρινίσεις δύο φορές.

Όπως είναι φυσικό η γκρίνια περισσεύει στους κύκλους των εργαζομένων και τα σχόλια για τον «τσιγκούνη» CEO σε μια χρονιά με κερδοφορία ρεκόρ δίνουν και παίρνουν.

Και ενώ η γκρίνια για τις αμοιβές καλά κρατεί, πλήθος αρνητικών σχολίων είχε προκαλέσει το «Ask HR» και η ουσιαστική απαγόρευση επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων με το έτσι θέλω.

Με απλά λόγια η διοίκηση αποφάσισε να απαγορεύσει την απευθείας επικοινωνία του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας με την αρμόδια διεύθυνση του HR, καταργώντας τις απευθείας τηλεφωνικές κλήσεις και αντικαθιστώντας τες με τηλεφωνικό κέντρο.

Κανείς πλέον εργαζόμενος δεν μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με συνάδελφό του στην αρμόδια διεύθυνση καθώς η κλήση του απαντάται από τηλεφωνικό κέντρο που ζητάει σειρά διευκρινίσεων προκειμένου να του επιστραφεί στη συνέχεια η κλήση.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι με τον τρόπο αυτό καταργείται η αμεσότητα με το HR, καθίσταται μη προσβάσιμο και γενικά χάνεται μία από τις βασικές του δραστηριότητες.

Διαβάστε ακόμη: