Πηγές της αγοράς, που έχουν πάντα ισχυρές προσβάσεις και καλή πληροφόρηση, κάνουν λόγο για οργασμό κινήσεων, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο την Εθνική τράπεζα και το ποσοστό του 20%, το οποίο, εκτός απροόπτου πρόκειται να πωληθεί εντός του ερχόμενου μήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πραγματοποιούνται ήδη επαφές και συζητήσεις ενδιαφερομένων ισχυρών Ελλήνων επιχειρηματιών, αλλά και εφοπλιστών, ορισμένες μάλιστα κοινές, που οργανώνονται είτε από γνωστούς συμβούλους και πρώην χρηματιστές είτε με πρωτοβουλία ορισμένων εξ αυτών.

Οι διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται σε κεντρικά ξενοδοχεία, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, ενώ μια έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο σκάφος γνωστού εφοπλιστή, που και παλιότερα έχει ακουστεί το όνομά του στην τραπεζική αγορά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά, πάντως, η πληροφορία ότι σε τουλάχιστον στη μία εξ αυτών των συναντήσεων, μετείχε και Έλληνας πρώην τραπεζίτης, ενώ σε μία δεύτερη συμμετείχε και Έλληνας τραπεζίτης, στέλεχος μεγάλου ξένου οίκου.

Η επιτάχυνση αυτών των διεργασιών και επαφών – που δεν μπορεί φυσικά να προεξοφληθεί ότι θα μετουσιωθούν οπωσδήποτε και σε διεκδίκηση μεριδίου του προς πώληση ποσοστού της Εθνικής – έχει να κάνει με το γεγονός ότι στις 7 Νοεμβρίου το πιθανότερο ή το αργότερο μέχρι τις 10 του ερχόμενου μήνα, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της τράπεζας.

Όπως φυσικά και των άλλων τραπεζών, στο ίδιο περίπου χρονικό διάστημα.

Και όπως θυμάστε, το Radar σας είχε αποκαλύψει ότι οι σχετικές διεργασίες για την Εθνική, θα εξαρτηθούν και από τα μεγέθη της τράπεζας στο αναφερόμενο διάστημα.

Και εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για (πολύ;) καλά αποτελέσματα, αυτό το γεγονός θα επιταχύνει όσες διεργασίες και επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ συμβούλων του ΤΧΣ και της τράπεζας, με κάθε ενδιαφερόμενο.

Είναι σαφές ότι “ψήνονται” διάφορα σχήματα, με απώτερο στόχο να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην επόμενη ημέρα της τράπεζας, ακόμα και με μικρό μειοψηφικό ποσοστό.

Πηγές, μάλιστα, του Ταμείου αναφέρουν ότι η πρόταση της UniCredit για την απόκτηση του 9% της Alpha Bank δεν αλλάζει την προετοιμασία και τον χρόνο πώλησης του 20% της Εθνικής Τράπεζας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: