Δύο εκατομμύρια κέρματα των 2€, η όψη των οποίων είναι αφιερωμένη στην Ουκρανία και τον αγώνα εναντίον της ρωσικής εισβολής, τέθηκαν χθες (29/11) σε κυκλοφορία, στην Εσθονία.

Παράλληλα, από την πώληση συλλεκτικών εκδόσεων, θα συγκεντρωθούν κεφάλαια για την ενίσχυση της –σπαρασσόμενης από τον πόλεμο– χώρας, σύμφωνα με το AFP.

«Το κέρμα των 2€ που είναι αφιερωμένο στην Ουκρανία, άρχισε από σήμερα να φθάνει σε πολίτες της Εσθονίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών», ανέφερε ο Διοικητής της εσθονικής Κεντρικής Τράπεζας, Μάντις Μίλερ.

Η Ντάρια Τίτοβα φιλοτέχνησε το ξεχωριστό κέρμα, η οποία είναι πρόσφυγας από την Ουκρανία και συνεχίζει τις σπουδές της, στην Εσθονία. Απεικονίζει μία γυναίκα που κρατά ένα πουλί, δίπλα σε ένα στάχυ και αναγράφεται το σύνθημα «Δόξα στην Ουκρανία».

Τον περασμένο Ιούλιο, η Κεντρική Τράπεζα της Εσθονίας είχε εκδώσει συλλεκτικές σειρές νομισμάτων, αφιερωμένων στην Ουκρανία, όμως, αυτή είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν σε τέτοια κλίμακα.

Από την πώληση συλλεκτικών νομισμάτων εφέτος το καλοκαίρι, διατέθηκαν ήδη περίπου 350.000€ στην ουκρανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Μίλερ.

Διαβάστε ακόμη: