Τρίποντο στη μάχη της τηλεθέασης για τα κανάλια της ΕΡΤ, καθώς την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Nielsen, πήραν το 15,5% της μέσης συνολικής τηλεθέασης, με τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας να χάνουν επιπλέον έξι μονάδες στο σύνολο.

Τα επτά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας έπεσαν στο 56,1%, ενώ τα περιφερειακά – συνδρομητικά διατήρησαν το υψηλό ποσοστό του 28,5%. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, μόνο ο ALPHA διατήρησε το ποσοστό του Αυγούστου, με 12,3%, και βρέθηκε στην πρώτη θέση, ακολουθούμενος από τον ΣΚΑΪ, που είχε 10,6%.

Το MEGA έκανε βουτιά στο 9,9%, ο ΑΝΤ1 είχε επίσης πτώση στο 8,5%, το ίδιο και το Star, που κατέγραψε 7,7%. Το OPEN παρέμεινε στο 4,9%, ενώ το Μακεδονία TV διατήρησε το ποσοστό του, σημειώνοντας 2,2%. Σε επίπεδο ομίλων, είναι εμφανής η πτώση της εβδομάδας, ALPHA – STAR συγκέντρωσαν 20% και ΑΝΤ1 – Μακεδονία TV 10,7%.

Η ΕΡΤ1 είχε το μεγαλύτερο ποσοστό από τα τρία κρατικά κανάλια με 7,6%, η ΕΡΤ2, με τις αθλητικές μεταδόσεις του στίβου και μπάσκετ, υπερδιπλασίασε τα ποσοστά της, φτάνοντας το 5,8%, ενώ η ΕΡΤ3 είχε 2,1%.

Η ΕΡΤ προσδοκά να έχει πολύ υψηλή τηλεθέαση και από σήμερα που ξεκινάνε οι αγώνες για το Eurobasket. Αν μάλιστα η Εθνική ομάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο προχωρήσει στη διοργάνωση τότε το μερίδιο τηλεθέασης για την δημόσια τηλεόραση θα είναι αρκετά σημαντικό,

Διαβάστε ακόμη: