Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την οργή του για την αμερικανική πολιτική όσον αφορά το Μεσανατολικό και την ανοιχτή υποστήριξη της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ.

«Στέλνεις αεροπλανοφόρο… Τι πας να κάνεις; Tι κάνεις και εμποδίζεις την ανθρωπιστική βοήθεια που πάει στην περιοχή; Σήμερα στη Γάζα δεν έχουμε νερό, ηλεκτρικό, φαγητό… Πού είναι η Δύση;» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε νέους του κόμματός του AKP. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στη συνέχεια διερωτήθηκε τα εξής: «Τώρα λένε πως οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο. Θα έρθει λέει και δεύτερο αεροπλανοφόρο. Κύριε… ΗΠΑ. Μα δες πού είναι η Αμερική και πού βρίσκεται η Μεσόγειος, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη. Τι δουλειά έχεις εσύ εκεί;»

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να ασχοληθεί για άλλη μία φορά με την κατάρριψη τουρκικού drone από μαχητικό των ΗΠΑ πάνω από το συριακό έδαφος. «Η Αμερική κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας στη Συρία.. Έφτασαν σε τέτοιο σημείο να χάσουν την διορατικότητά τους; Πώς ρίχνεις το αεροσκάφος μας; Λένε ‘’δεν ξέρουμε, δεν είδαμε’’… Μα πώς το λέτε αυτό;» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Την ίδια στιγμή, τα μέλη της νεολαίας του AKP φώναζαν το σύνθημα «η Ιερουσαλήμ είναι δική μας και θα παραμείνει δική μας».

Διαβάστε ακόμη: