Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την 14η Μαΐου, τρεις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έχει σκοτώσει περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην χώρα του.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν, παραχωρώντας ομιλία προς τους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), δήλωσε: «Η χώρα αυτή θα πράξει αυτό που πρέπει στις 14 Μαΐου Θεού θέλοντος».

Καταγγέλλοντας τις φωνές που επέκριναν την διαχείριση της καταστροφής από την κυβέρνησή του, ο Ερντογάν είπε: «Θα τους δώσουμε την απόφαση που αρμόζει στις 14 Μαΐου».

Κατάρρευση Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις

Η δυσαρέσκεια και η οργή προς την κυβέρνηση και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τρεις εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό στην νοτιοανατολική Τουρκία διαρκώς μεγαλώνει.

Αυτό αποτυπώθηκε και στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Μπεσίκτας το Σάββατο, όπου ο Τούρκος πρόεδρος αποδοκιμάστηκε άγρια με συνθήματα από τους οπαδούς. Τα τελευταία γεγονότα έχουν φέρει σε απόγνωση τον Τούρκο πρόεδρο που αναγκάστηκε, για πρώτη φορά, να παραδεχθεί ότι έκανε λάθη γιατί όπως είπε «άνθρωπος είμαι και εγώ, έσφαλα»!

Η δυσαρέσκεια των πολιτών αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Η τελευταία μάλιστα που δημοσιεύτηκε χθες δείχνει κατάρρευση των ποσοστών του AKP, του κόμματος του Ερντογάν,

Οι καθυστερήσεις και οι τεράστιες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν μετά τον φονικό σεισμό προκαλούν σοβαρές αντιδράσεις και η ψαλίδα ανοίγει υπέρ των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας ALF τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Λαϊκή Συμμαχία (Ερντογάν – Μπαχτσελί) 35,1%

Συμμαχία του Έθνους (Κιλιτσντάρογλου-Ακσενέρ) 47,6%

Φιλοκουρδικό HDP 9,8%.

Διαβάστε περισσότερα