Στους 44.374 αυξήθηκαν οι νεκροί μετά από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, Γιουνούς Σεζέρ.

Μιλώντας από την έδρα της τουρκικής υπηρεσίας, δήλωσε ότι οι προσπάθειες στέγασης αλλά και η κατασκευή μόνιμων κατοικιών συνεχίζονται, μετά τους φονικούς σεισμούς που γκρέμισαν ολόκληρες περιοχές.

«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ομαλοποίηση της ζωής το συντομότερο δυνατό. Δυστυχώς, έχουμε χάσει 44.374 ανθρώπους», ανέφερε.

«Χρησιμοποιούμε τα αεροσκάφη και προσπαθούμε να φτάσουμε στα χωριά μας και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της σεισμικής ζώνης για να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια και σκηνές. Τόσο η Πολεμική Αεροπορία, όσο και οι χερσαίες δυνάμεις, η ακτοφυλακή, η αστυνομία, η χωροφυλακή και τα εναέρια μέσα των ναυτικών μας δυνάμεων επιχειρούν εντατικά στην περιοχή», είπε ο Σεζέρ.

Στη Συρία, οι νεκροί σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό είναι 5.914, κάτι που σημαίνει ότι και στις δύο χώρες μαζί τα θύματα ξεπερνούν τις 50.000.

Διαβάστε περισσότερα