Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνμία ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία, επισκέφθηκε τον τάφο του πρώην πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές και κατέθεσε στεφάνι. Σήμερα είναι η επέτειος του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 1960 που οδήγησε στην καταδίκη σε θάνατο του Μεντερές και δύο υπουργών του. Ήταν μία καλή αφορμή για να υπενθυμίσει ότι ο ίδιος επέζησε ενός πραξικοπήματος.

«Ο Μεντερές, που έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές του έθνους μας με τις υπηρεσίες που πρόσφερε στη χώρα μας ως πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και ως πρωθυπουργός, εκτελέστηκε με απόφαση ενός ψευδεπίγραφου δικαστηρίου που έστησε ηγεσία του πραξικοπήματος» ανέφερε ο Ερντογάν για να προσθέσει: «Όσο υπάρχει ο κόσμος ο Μεντερές θα μνημονεύεται με ευλογίες και προσευχές. Όσοι δε υποστηρίζουν όλο αυτό που έγινε, μνημονεύονται με μίσος από το έθνος μας και έτσι θα συνεχίζουν να μνημονεύονται».

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε για μία ακόμη φορά οι πολίτες να πάνε πάτε αύριο το πρωί στις κάλπες«Ειδικά για εμάς είναι ξεχωριστή ημέρα» κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα