*** Άραγε, το πακέτο των 500.000 μετοχών της ΙΝΤΡΑΚΑΤ που έγινε την Τετάρτη, στο 1,66 ευρώ, να έχει σχέση με τις εξελίξεις στη ΔΟΜΙΚΗ; Το πιθανότερο είναι να έχει…

*** Η συνολική συμμετοχή της «Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV» στα δικαιώματα ψήφου της ΔΕΗ διαμορφώθηκε στις 22.5.2023 οι σε ποσοστό 6,97%. Η εισηγμένη, πάντως, έφτασε στο 2,639% το ποσοστό των ιδίων μετοχών της, με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, να ικανοποιούν πλήρως την αγορά.

*** Εξηγήθηκε η πίεση που δέχεται καιρό τώρα ο ΑΔΜΗΕ. Πριν από πάνω από 10 χρόνια ένα βορειευρωπαϊκό fund (Σκανδιναβικό) κατείχε περί το 13% της ΔΕΗ και μετά τη διάσπασή της βρέθηκε με σημαντική θέση και στον ΑΔΜΗΕ, αφού το σπάσιμο έγινε με αναλογία 1/1 μετοχή. Τώρα το χαρτοφυλάκιο αυτό έπεσε κάτω από το 5% και έτσι εξηγείται γιατί η μετοχή δεν μπορούσε να ανασάνει και μάλλον θα πάρει ακόμα χρόνο, μέχρι να αναπνεύσει τελείως.

*** Αφοι Κορδέλλου: Γενική Συνέλευση στις 15 Ιουνίου, στη Μάνδρα Αττικής. Γιατί το αναφέρω; Μα, για να προειδοποιήσω τους συναδέλφους δημοσιογράφους ότι η εισηγμένη εταιρεία αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο σε δύο (20 μόν δημοσιογράφους, λόγω λέει…κορωνοϊού. Τι να σχολιάσω…

*** Ο Αναστάσιος Γιαννίτσης, νυν Πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Lamda Developmen ανακοίνωσε την παραίτησή του από τις 21/6/2023. Στη θέση του οδεύει ο Στέφανος Κοτσώλης, νυν μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ.

*** Τα οικονομικά αποτελέσματα της Intralot θα δημοσιευθούν την Τρίτη, 30 Μαΐου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

*** Η Alpha Τράπεζα ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση μικτού χαρτοφυλακίου εξασφαλισμένων Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ελληνικών μεγάλων εταιρειών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων ( «Χαρτοφυλάκιο Hermes»), συνολικής λογιστικής αξίας 650 εκτ.ευρώ περίπου, προς δύο χαρτοφυλάκια της Fortress Credit Corp.

*** Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ συνήψε το οριστικό συμφωνητικό αγοράς και απόκτησης και του υπολοίπου 19,5% των μετοχών της θυγατρικής εταιρίας LION RENTAL, έναντι 7,7 εκατ.ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε τοις μετρητοίς από ταμειακά διαθέσιμα της, κατέχοντας πλέον το 100%.

*** Συνολικά 13 εκατομμύρια ευρώ βάζει στο ταμείο της η Reds, από την πώληση των δύο οικοπέδων της στο Βουκουρέστι. Καθόλου άσχημα να έχεις “ταμείο” σε τέτοιες περιόδους.

*** Από το πάρτι της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο, απουσίαζαν κάπου 18 εισηγμένες, αν μέτρησα καλά. Εντύπωση μου προκάλεσαν οι περιπτώσεις των 3Ε, ΟΛΘ και Σαράντη.

*** Τα Public σαφώς αποτελούν τα σήμα κατατεθέν του ομίλου Γερμανού. Αλλά, η αιμορραγία τους είναι συνεχής, απόδειξη ότι μέσα σε περίπου έναν χρόνο, χρειάστηκαν 3 αυξήσεις κεφαλαίου, η τελευταία πρότινος, ύψους 50 εκατ. ευρώ και συνολικά απορρόφησαν κεφάλαια 150 εκατ. ευρώ περίπου από τον όμιλο Olympia. Ο Γερμανός (της Ελβετίας) δεν συνηθίζει να χάνει, πάντως…

*** Προφανώς συμπτώσεις… Κεπενός και Λούλης χθες έκλεισαν και οι δύο με απώλειες, σε ημέρα πανηγυριού στο Χρηματιστήριο. Το λες και αδιαφορία των ιδιοκτητών τους…

*** Πάλι οι φήμες φέρουν τον Άβακα να αλλάζει χέρια, ενώ στα σενάρια εμπλέκεται (πάλι) και ο Μυτιληναίος. Από εκεί θα έρθουν τα νέα, ή, από αλλού;…

*** Μην…ενοχλείτε τώρα, πάνω στη φούρια των δεύτερων εκλογών το ΤΧΣ. Αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, κανένας ξένος δεν πρόκειται να κάνει βήμα. Ξένος λέμε, όχι Έλληνας της… αλλοδαπής, με βαθιές ρίζες και στα πάτρια εδάφη.

*** Τώρα που η Εθνική τράπεζα ενέκρινε επιτέλους τη δανειοδότηση της First Sentier, άρχισαν να…τρέχουν και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

*** Η Profile πούλησε χθες τις 430.941 ίδιες μετοχές της, με ιδιωτική τοποθέτηση, όπως ανακοίνωσε, ενώ με άλλη ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι σταματάει τις αγορές ιδίων μετοχών. Μάλιστα…Κάπως προδιαγεγραμμένα μοιάζουν κάποια πράγματα, ή εγώ είμαι φιλύποπτος;

*** Η Quest Συμμετοχών εξαγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας “Έπαφος”, έναντι τιμήματος ύψους 2,47 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση ενδέχεται να ανέλθει έως τα 4,94 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία, λόγω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τον παλιό μέτοχο, συνδεόμενη με τα μελλοντικά αποτελέσματα της εταιρείας (;…). Η εν λόγω επένδυση εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει στον όμιλο Quest σε ετήσια βάση περί τα 5 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα με EBITDA margin περί το 10%. Η “Έπαφος” διαθέτει σειρά ολοκληρωμένων προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των εκπαιδευτηρίων και κατέχει ηγετική θέση στην αγορά με 3.000 ενεργούς πελάτες στο χώρο της εκπαίδευσης.

*** Μετά την άσκηση των συνολικών δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών από τους δικαιούχους του Προγράμματος Διάθεσης Μετοχών (Stock Option Plan), το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Flexopack ανέρχεται πλέον σε 6.409.380,96 και διαιρείται σε 11.869.224 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,54 ευρώ.

*** Οι τιμές των μετάλλων αποτελούν βασική συνισταμένη εκατοντάδων επιχειρήσεων, διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα. Δείτε πως διαμορφώθηκαν κατά τους τρεις πρώτους μήνες εφέτος. Ήταν μειωμένες στο πρώτο τρίμηνο του 2023 (Q1’23) συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, παρουσιάζοντας ελαφρά πτώση σε σχέση με τα επίπεδα της αρχής του έτους. Η μέση τιμή́ του αλουμινίου διαμορφώθηκε στα 2.232 ευρώ ανά́ τόνο το Q1’23, έναντι 2.927 ευρώ ανά́ τόνο το Q1’22, καταγράφοντας μείωση 23,7%. Η μέση τιμή́ του χαλκού́ διαμορφώθηκε στα 8.322 ευρώ́ ανά́ τόνο, έναντι 8.924 ευρώ́ ανά́ τόνο την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας μείωση 6,7%, ενώ η μέση τιμή́ του ψευδαργύρου διαμορφώθηκε στα 2.915 ευρώ ανά́ τόνο το 2022, έναντι 3.299 την αντίστοιχη περίοδο το 2022, σημειώνοντας μείωση 11,6%.

*** Η Μαρία Αγελαδά αναλαμβάνει καθήκοντα Human Resources Manager στην Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ. Σημειώνω ότι από το 2015 και μέχρι πρότινος εργαζόταν στην εταιρεία OpenBet, Μέλος του Πολυεθνικού ομίλου Endeavor, όπου κατείχε τη θέση της Senior HR Business Partner. Μεταξύ των καθηκόντων της, περιλαμβανόταν η ενεργή υποστήριξη για την ανάπτυξη του γραφείου της Αθήνας, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο παράρτημα (sportsbook branch) για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ).

*** Κέρδη 31,81 εκατ. ευρώ είχε το 2022 η ΕΕΤΤ, από 39, 2 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση. Έχει και απαιτήσεις 17,94 εκατ., εκ των οποίων τα 13,9 προέρχονται από βεβαιώσεις τελών και προστίμων.

*** Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) αποφάσισε να δώσει παράταση ώς τον Μάρτιο του 2024 για την παραλαβή της μελέτης που εκπονείται από το 2020 (!), παρά το γεγονός ότι η έλλειψη του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου οδηγεί στην παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η απόφαση για τη δεύτερη αυτή παράταση υπεγράφη από τον υφυπουργό ΠΕΝ Ν. Ταγαρά, στις 17 Μαΐου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια, μετά τις εκλογές.

*** Όταν έχεις γερό ταμείο, κάνεις ότι θέλεις ή ότι πιστεύεις ότι θα σου αποφέρει κέρδη. Η Τεχνική Ολυμπιακή, αγοράζει έως 186 ακίνητα από την Intrum! Πρόκειται για ακίνητα ευρισκόμενα σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, ιδιοκτησίας διαφόρων εταιρειών ειδικού σκοπού (SPVs), τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η Intrum. Στα 19,8 εκατ. ευρώ το τίμημα.

*** Ισραηλινοί επιχειρηματίες και επενδυτές μετέφεραν, λέει, στο Technology Forum την εμπειρία τους γύρω από την ανάπτυξη οικοσυστημάτων καινοτομίας και διατύπωσαν εκτιμήσεις για τη δυναμική της Θεσσαλονίκης. Λίγη προσοχή δεν βλάπτει – το Predator και το Pegasus, δικά τους είναι…

*** Αλήθεια, οι χθεσινές ταυτόχρονες ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου, που αφορούν συνεργασίες και σεμινάρια, σε τι ακριβώς συνίστανται; Έχει θέμα…ασφάλειας το Υπερταμείο ή χρειάζονται μαθήματα…αειφορίας στο ΤΑΙΠΕΔ; Ή, απλώς, δουλειές να γίνονται, χωρίς αναφορά κόστους;

Διαβάστε περισσότερα