Μέχρι το τέλος του μήνα-το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου εκτιμάται, κατά πληροφορίες, ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του ακινήτου στην οδό Ερμού 1 και πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα. Πρόκειται για το γνώριμο στους περισσότερους κατάστημα όχι μόνο λόγω της τοποθεσίας του, αλλά και διότι σε αυτό βρισκόταν το πιο κεντρικό σημείο πώλησης τηςNike. Την αντιπροσωπεία της Nike στην Ελλάδα διέθετε η Folli Follie(FF), αλλά η αμερικανική αλυσίδα αποφάσισε, υπό το βάρος του οικονομικού σκανδάλου που είχε ξεσπάσει στον όμιλο λιανικής, να διακόψει σταδιακά από τον Μάιο του 2019 όλα τα συμβόλαια εισαγωγής και διανομής που είχε με την FF. Το κατάστημα του Συντάγματος ήταν το τελευταίο του αμερικανικούbrandπου είχε απομείνει στηFolli Follie. Κι αυτό μετά την απόκτηση του ελέγχου τηςNikeαπό τον όμιλοPercassiπου διαθέτει δραστηριότητα στο λιανεμπόριο, την αγορά ακινήτων, με τον ιδρυτή τουAntonio Percassiνα είναι ο πρόεδρος της Atalanta Bergamasca Calcio, της ποδοσφαιρικής ομάδας στο Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Το ενοίκιο

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής ο όμιλος Percassi θα καταβάλλει για την πενταετή μίσθωση του καταστήματος της Ερμού 1 μηνιαίο ενοίκιο 85.000 ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά 9%, συγκριτικά με την τιμή εκκίνησης που είχε θέσει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Το κατάστημα, που λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας της οδού Ερμού, θεωρείται αγελάδα ρευστότητας (cash – cow) αποτελείται από ισόγειο 272 τ.μ., πατάρι 170 τ.μ. και δύο υπόγεια 340 τ.μ. και 278 τ.μ. το καθένα. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της εταιρείας ακινήτων Cushman & Wakefield, στην οδό Ερμού, που ανήκει στην 15ηακριβότερη εμπορική αρτηρία του κόσμου, το μηνιαίο ενοίκιο ανά τετραγωνικό μέτρο ανέρχεται σε 290 ευρώ. Ο ιταλικός δηλαδή, όμιλος δίνει υψηλότερο ενοίκιο, σε σχέση με τα επίπεδα της αγοράς.

Αν και πολλά μπορεί να ειπωθούν για το ύψος του μισθώματος που πληρώνει ο ιταλικός όμιλος για το κατάστημα της Ερμού, λίγοι θα αμφισβητούσαν τη βαθιά γνώση για το επιχειρείν και τοreal estate του ιδρυτή τουAntonio Percassiπου διαθέτει περιουσία αξίας 1,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τοForbes.Το 1960 τα μεγαλύτερα αδέρφια του ίδρυσαν μία εταιρεία ακινήτων, η οποία απέκτησε χαρτοφυλάκιο αμιγώς εμπορικών ακινήτων το 1980. Το 1976, όταν ο Percassi γνώρισε τονLuciano Benetton, ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στο λιανεμπόριο, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση καταστημάτων για το σήμα της Benetton. To2001 έφερε την αλυσίδαZaraστην Ιταλία και άνοιξε το 2018 στο Μιλάνο το πρώτο κατάστημα της αμερικανικής αλυσίδας καφέ Starbucks, ενώ ελέγχει το 52% της ιταλικής εταιρείας καλλυντικών KIKO Milano.

Η Ερμού η ακριβότερη οδός του κόσμου

Σύμφωνα με την Cushman & Wakefield Proprius, βάσει των μισθωμάτων ανά έτος και ανά τετραγωνικό μέτρο των καταστημάτων, η οδός Ερμού με ετήσιο ενοίκιο 3.480 ευρώ ανά τ.μ., καταλαμβάνει την τελευταία θέση στην λίστα με τις 15 ακριβότερες εμπορικές αρτηρίες παγκοσμίως.

Τις πρώτες πέντε θέσεις καταλαμβάνουν οι:

– 5th Avenue στη Νέα Υόρκη (20.384 ευρώ / τ.μ.)

– Via Montenapoleone στο Μιλάνο – (18.000/τ.μ.)

– Tsim Sha Tsui στο Χονγκ Κονγκ – (15,219/τ.μ.)

– New Bond Street στο Λονδίνο – (14.905 / τ.μ.) και

-η Avenue des Champs-Elysees στο Παρίσι – (11.414 /τ.μ.)

Διαβάστε ακόμη: