Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η επικείμενη παντοκρατορία Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές, εκμηδενίζει το πολιτικό ρίσκο και απελευθερώνει δυνάμεις της αγοράς να προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδίων τους.

Ήδη τα μεγάλα funds του εξωτερικού τα οποία έγραψαν αποδόσεις άνω του 20% στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και σκόπευαν να μπουν επιθετικά στο Χρηματιστήριο μετά τον 15αυγουστο, αναθεώρησαν ήδη την πολιτική τους!

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες λένε πως επίκειται κοσμογονία σε Χρηματιστήριο – Επιχειρήσεις, με τους ίδιους κύκλους να επιμένουν ότι κυοφορούνται ΔΥΟ BIG DEALS, η τυχόν υλοποίηση των οποίων θα εκτινάξει την αγορά, χωρίς να ξεκαθαρίζεται εάν αφορούν την Ενέργεια (όπου ολοκληρώνεται οριστικά το deal Τέρνα Ενεργειακής – First), τις τράπεζες, τις υποδομές ή …κάτι άλλο!!!

Ειδικά στον τραπεζικό τομέα το παρασκήνιο δίνει και παίρνει, καθώς στο επόμενο διάστημα θα κριθεί η κυριαρχία σε Εθνική, Πειραιώς αλλά και Alpha Bank, με τον Ολλανδό να δείχνει ζεστός, ενώ πανίσχυρος επιχειρηματίας έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το 10% της Alpha με επιστολή του στο ΤΧΣ από εταιρία του εξωτερικού!

Στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, η Αττική οδός, με μια μικρή παράταση (για την ώρα) μέχρι τις 17 Ιουλίου, θα προχωρήσει κανονικά και ο διαγωνισμός έστω με καθυστέρηση θα ολοκληρωθεί!

Διαβάστε περισσότερα