«Μάχη » στη μικρή λιανική αναμένεται μεταξύ της, e-food και των μεγάλων αλυσίδων ΑΒ Βασιλόπουλος και Μασούτης μετά την εξαγορά από την πρώτη της Kiosky’s.

Η γερμανική Delivery Hero, μητρική εταιρείας της πλατφόρμας διανομής φαγητού e-food.gr, η οποία συνεργάζεται με τα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης, γνωστοποίησε την συμφωνία αγοραπωλησίας του ομίλου Μούχαλη.

Η e-food.gr είχε νωρίτερα προχωρήσει επίσης σε εξαγορές πλατφορμών εξυπηρέτησης διανομής φαγητού, όπως η deliveras.gr και η clickdelivery.gr, προχωρώντας σε άμεση μεγέθυνση της κρίσιμης μάζας και του μεριδίου της.

Οι online λιανεμπορικές πωλήσεις δίνουν ανάσα στην αγορά

Ωστόσο στην μικρή λιανική δραστηριοποιούνται, μέσω της της μεθόδου του franchise οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και Μασούτης.

Η πρώτη μέσω των ΑΒ Shop &Go και AB Food Market και η δεύτερη μέσω των express market.

Ο «πόλεμος» ανάμεσα σε e-food, ΑΒ Βασιλόπουλο και Μασούτη θα είναι αναπόφευκτος.

Με τον Σκλαβενίτη να παραμένει, τουλάχιστον προς το παρόν, θεατής και την ίδια στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλο private equity fund που είναι στην επικαιρότητα λόγω εξαγοράς που ερευνάται από την κομισιόν εξακολουθεί να δείχνει έντονο ενδιαφέρον ως προς το ενδεχόμενο εξαγοράς του Σκλαβενίτη και είναι πιθανό στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν εξελίξεις.