Σε μία σημαντική κίνηση που την καθιστά κυρίαρχο στη λιανική, προχώρησε η γερμανική Delivery Hero, μητρική εταιρείας της πλατφόρμας διανομής e-food.gr.

Η εταιρεία προχωρά στην εξαγορά της Kioskys, του δικτύου μικρής λιανικής που αναπτύσσει ο όμιλος Μούχαλη, όπως επιβεβαίωσαν πηγές της εταιρείας, ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το τίμημα.

Η Kiosky’s διαθέτει 79 περίπτερα και μικρά σημεία λιανικής, εκ των οποίων 57 καταστήματα στην Αττική.

Η Delivery Hero γνωστοποίησε την 1η Οκτωβρίου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την από 2 Σεπτεμβρίου συμφωνία αγοραπωλησίας σύμφωνα με την οποία θα αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο των εταιρειών του ομίλου Μούχαλη.

Πρόκειται για την εταιρεία Άλφα διανομές, την εταιρεία ΙΝΚΑΤ, την εταιρεία delivery.gr ΙΚΕ και την e-table.gr. Ήδη η Delivery Hero προχώρησε στην εξαγορά των deliveras.gr και η clickdelivery.gr.

Οι επιχειρησιακές διαδικασίες και το στελεχιακό δυναμικό τους θα ενσωματωθούν στο efood για να ενισχύσουν την στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας στον κλάδο του quick commerce και τη δυναμική επέκταση της υπηρεσίας διανομής ειδών supermarket. Η συμφωνία αυτή, τελεί σήμερα υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.