Mεγάλη επιτυχία συντελείται στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, όπου ήδη συντελούνται εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις στα οδικά δίκτυα και την ενέργεια!

Ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία οδό υπήρξε απολύτως επιτυχής με το αποτέλεσμα του 1,5 δις. ευρώ να κινείται πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι ο δεύτερος υποψήφιος υπέβαλε πρόταση που μετά βίας άγγιζε τα 500 εκατ. ευρώ! Ένα δις ευρώ χαμηλότερη!!!

Επικράτησε των Τσέχων η Italgas 

Ομοίως επιτυχημένα εξελίχθηκε και ο διαγωνισμός για την ΔΕΠΑ Υποδομών όπου η ιταλική Italgas, μεγαλύτερος διαχειριστής δικτύων στην Ιταλία και τρίτος στην Ευρώπη, με προσφορά ύψους 733 εκατ. ευρώ ανακηρύχθηκε πλειοδότης επικρατώντας των Τσέχων της EMH και της Emma Delta στην μεγάλη αυτή ενεργειακή ιδιωτικοποίηση!

Ο ΔΕΔΔΗΕ και οι υπεραξίες στα ενεργειακά δίκτυα!

Επιπροσθέτως, η οικονομική προσφορά μαμούθ ύψους 2,1 δις, ευρώ που υπέβαλε η αυστραλιανή Macquarie για την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, όχι μόνο αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για την κυβέρνηση και τον συντονιστή της διαγωνιστικής διαδικασίας Goldman Sachs, αλλά ταυτοχρόνως δημιουργεί τεράστιες υπεραξίες στην ΔΕΗ και τα ενεργειακά δίκτυα ενώ συνιστά απτή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους και τα κορυφαία funds του πλανήτη!!!