Ο Nasdaq Composite υποχώρησε την Πέμπτη, πέφτοντας βαθύτερα στην περιοχή διόρθωσης καθώς η Meta έγινε η τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που ανέφερε τριμηνιαία αποτελέσματα που δεν ανταποκρίθηκαν πλήρως στις προσδοκίες των επενδυτών.

Μετά από πτώση 2,4% την Τετάρτη, ο Nasdaq Composite βρίσκεται πλέον επίσημα σε διόρθωση, σημειώνοντας πτώση άνω του 10% από το υψηλό κλείσιμό του για το έτος τον Ιούλιο.

Η μητρική Meta του Facebook κέρδισε σε γενικές γραμμές το τρίτο τρίμηνο, αλλά η εταιρεία σημείωσε ότι έβλεπε κάποια χαλαρώτητα στη διαφήμιση μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο. Οι επενδυτές ανησυχούσαν επίσης για τον έλεγχο του κόστους με το τμήμα Reality Labs της εταιρείας να χάνει 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές της Meta υποχώρησαν σχεδόν 3%.

Οι κινήσεις ακολούθησαν μια βάναυση ημέρα διαπραγμάτευσης την Τετάρτη, η οποία οφείλεται εν μέρει στην πτώση 9,5% της μητρικής Alphabet της Google. Οι μετοχές Κατηγορίας Α της Alphabet γνώρισαν τη χειρότερη μέρα τους από τον Μάρτιο του 2020 την Τετάρτη, αφού η εταιρεία ανέφερε έσοδα στη μονάδα cloud της Google που ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Nasdaq κατέγραψε τη χειρότερη μέρα του από τις 21 Φεβρουαρίου.

Η διόρθωση από το καλοκαίρι οφείλεται στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς τίτλου κάποια στιγμή αυτόν τον μήνα να ξεπερνά το 5%. Η απόδοση του 10ετούς πλησίαζε ξανά σε αυτό το επίπεδο το πρωί της Πέμπτης, διαπραγματευόμενη στο 4,97%

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ξεπέρασαν τα χαμηλά τους, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τρίτου τριμήνου ήταν πολύ ισχυρότερο από το αναμενόμενο.

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 4,9% σε ετήσια βάση από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεψαν 4,7%

Διαβάστε ακόμη: