Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο OPEN, ζήτησε την άμεση σύγκληση των κομματικών οργάνων, προκειμένου να τεθεί και θέμα ηγεσίας.

Η κυρία Γιαννακοπούλου είπε χαρακτριστικά ότι «την Κυριακή το βράδυ είπα να συγκληθούν τα όργανα για τη φυσιογνωμία, την τακτική, τις πολιτικές μας θέσεις και βεβαίως να δούμε και το θέμα της ηγεσίας».

«Αναρωτήθηκε που πάει το ΠΑΣΟΚ. “Quo Vadis ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά και ανάφερε πως «είμαστε πολιτικά στελέχη, έχουμε ευθύνη απέναντι στον κόσμο της παράταξης και ο κόσμος μου λέει ότι περίμεναν κάτι άλλο, μου λένε: ρε, Νάντια εσείς δεν μας λέγατε ότι θα είμαστε δεύτερο κόμμα, ότι θα ισχυροποιηθούν τα ποσοστά; Τι έγινε, τι πήγε λάθος; Δεν πρέπει λοιπόν αυτό να το δούμε; Τα προβλήματα, πρωτίστως, στα κόμματα είναι πολιτικά, δεν είναι προσωπικά. Η κουβέντα που γίνεται από τη δική μου πλευρά και των άλλων βουλευτών εκφράζουν την αγωνία του κόσμου».

Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «την Κυριακή το βράδυ είπα να συγκληθούν τα όργανα για τη φυσιογνωμία, την τακτική, τις πολιτικές μας θέσεις και βεβαίως να δούμε και το θέμα της ηγεσίας. Θα δούμε τη μεγάλη εικόνα. Ελάχιστες φορές έχουν συγκληθεί τα όργανα. Αν είχε έρθει δεύτερο το ΠΑΣΟΚ θα είχαν επιτευχθεί οι στόχοι, τους οποίους δεν έθεσα εγώ, ο πρόεδρος τους έθεσε. Φαίνεται πως όπως προκύπτει, δεν υπήρξε λειτουργία των οργάνων για να υπάρχει η συλλογικότητα που απαιτούσαν».

«Το πρόβλημα είναι πως η ΝΔ υπέστη μια πολύ βαριά ήττα, ηχηρή σφαλιάρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχασε ένα εκατ. ψηφοφόρους, και το ΠΑΣΟΚ ενώ υπήρξαν οι προϋποθέσεις για να αυξήσει το ποσοστό του, τελικά έχασε και 110.000 ψηφοφόρους. Ο κόσμος είχε μία άλλη απαίτηση και προσδοκία. Εμείς θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να γίνει κυβέρνηση. Προφανώς και κάποια πράγματα έφταιξαν. Το ότι εμφανιστήκαμε ως κόμμα διαμαρτυρίας ήταν ένα θέμα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο θέμα της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, η Νάντια Γιαννακοπούλου σημείωσε: «Δεν θα μπω σε ονοματολογία αυτή τη στιγμή. Δεν βάζω μπροστά το κάρο από το άλογο. Μέσα στα όργανα θα τα συζητήσουμε όλα. Ναι, αν με ρωτάτε, τίθεται και ζήτημα ηγεσίας. Γιατί τα πρόσωπα εκφράζουν και υλοποιούν τις πολιτικές. Δεν θα αποφασίσω εγώ τι θα γίνει με την ηγεσία, θα το αποφασίσουν τα όργανα. Το τελευταίο που με απασχολεί είναι τι θα κάνω εγώ. Με νοιάζει πως το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να δυναμώσει, να προσφέρει ελπίδα, προοπτική και ελπίδα στον κόσμο. Όσο δεν ανοίγει ο διάλογος, δημιουργείται εσωστρέφεια. Όσο παίζουμε κατενάτσιο».

Διαβάστε ακόμη