Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν ανάμεικτα τη Δευτέρα, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι κατέληξαν σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους της χώρας.

Ο δείκτης DAX της Γερμανίας και ο CAC 40 της Γαλλίας απώλεσαν τα πρωινά κέρδη για να διαπραγματευτούν μειωμένοι κατά 0,3% νωρίς το απόγευμα. Οι κλάδοι ήταν ως επί το πλείστον κοντά στην επίπεδη γραμμή, με τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου να αυξάνονται κατά 0,2%, καθώς οι τράπεζες υποχώρησαν 0,8%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7627.2 μονάδες θετικός κατά 0,75%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,25%, στις 15943.24. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 0,25%, στις 7300.96. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 26548.36 μονάδες μειωμένος κατά 0,62%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9155.9 μονάδες αρνητικός κατά 0,38%.

Ο σουηδικός όμιλος ακινήτων SBB ανέβηκε 4,5%

Ο σουηδικός όμιλος ακινήτων SBB ανέβηκε 4,5% αφού ανακοίνωσε ότι διερευνά στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης της εταιρείας ή συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων και τμημάτων. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν βυθιστεί κατά 80% τον τελευταίο χρόνο καθώς αγωνίζεται με το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων.

Οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κλειστές τη Δευτέρα λόγω τραπεζικής αργίας. Οι αγορές των ΗΠΑ είναι κλειστές για την Ημέρα Μνήμης.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές απογειώνονται μετά από μια αμετάβλητη εβδομάδα κατά την οποία ο Stoxx 600 ο δείκτης υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων πριν ανακτήσει κάποιες απώλειες την Παρασκευή, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν ράλι στη Nvidia αποτελέσματα υπερπαραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα