Πάνω από τα 40.000 δολ. διαπραγματεύεται το Bitcoin για πρώτη φορά το 2023, χάρη στις προσδοκίες για τις μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων και καθώς οι traders αναμένουν την επικείμενη έγκριση των αμοιβαίων κεφαλαίων bitcoin που διαπραγματεύονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ανήλθε στα 41.522 δολάρια τη Δευτέρα, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2022.

Ένα ράλι 50% από τα μέσα Οκτωβρίου “φάνηκε να σηματοδοτεί μια αποφασιστική απομάκρυνση από την πτωτική τάση του 2022 και των αρχών του 2023”, δήλωσε ο Justin d’Anethan – επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης για την Ασία-Ειρηνικό στην Keyrock, σε εταιρεία δημιουργίας αγορών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Νέο κύμα ενδιαφέροντος για το bitcoin

Σημείωσε ότι τα στοιχεία των θεσμικών αγορών μέχρι τον Νοέμβριο έδειξαν ένα νέο κύμα ενδιαφέροντος και ότι, αν και οι ανατροπές μπροστά δεν είναι απίθανος, τα χαμηλά που σημειώθηκαν γύρω στα 16.000 δολάρια πριν από ένα χρόνο “πιθανώς σηματοδότησαν τον πάτο”.

Η Bitcoin Microstrategy αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι αγόρασε επιπλέον 593 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Οι αναφορές ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δεν θα ασκήσει έφεση σε δικαστική απόφαση που έκρινε ότι ο οργανισμός είχε κάνει λάθος που απέρριψε μια αίτηση για ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF), ενισχύουν το θετικό κλίμα για το bitcoin.

Διαβάστε ακόμη: