Έπεσε στη Γη, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ο ανεξέλεγκτος κινεζικός πύραυλος που έπεφτε στη Γη μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του.

Το αντικείμενο εισήλθε στην ατμόσφαιρα πάνω από τον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση Διαστήματος του αμερικανικού στρατού.

«Η #USSPACECOM μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο πύραυλος Long March 5B #CZ5B της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα πάνω από τον νότιο-κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό στις 4:01 π.μ. στις 4 Νοεμβρίου» ανέφερε η σχετική ενημέρωση.

Η ανάρτηση του EUUST:

Η Κίνα δημιούργησε και πάλι παγκόσμιο συναγερμό μετά την ανεξέλεγκτη πτώση μέρους ενός πυραύλου του φιλόδοξου διαστημικού της προγράμματος.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο τμήμα του πυραύλου, αποσυντέθηκε τελικά πάνω από τον νότιο Ειρηνικό το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Διαστημικής Επιτήρησης και Παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάζοντας τέλος στην ανησυχία που είχε προκληθεί σε αρκετές χώρες.

Στην πορεία του διαστημικού σκουπιδιού είχαν βρεθεί το πρωί της Παρασκευής η Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης, αν και η πιθανότητα συντριβής σε κατοικημένη περιοχή ήταν αστρονομικά μικρή.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής έκλεισε ο εναέριος χώρος πάνω από πολλά αεροδρόμια της Ισπανίας εν μέσω προειδοποιήσεων ότι ένας κινεζικός πύραυλος πρόκειται να πραγματοποιήσει ανεξέλεγκτη επανείσοδο στη Γη.

 

Διαβάστε ακόμη: