Μεγάλη βιασύνη έπιασε τη ΡΑΕ να τακτοποιήσει το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις οφειλές των παρόχων προς τους Διαχειριστές που είναι οι ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και ΔΑΠΕΕΠ.

Πληροφορούμαι ότι επειδή οι οφειλές βγαίνουν εκτός ελέγχου, από τα …«υψηλά πατώματα της κυβέρνησης τους τράβηξαν το αυτί και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν» όπως μου είπε φίλος που γνωρίζει.

Ετσι λοιπόν, αύριο Πέμπτη, η Ολομέλεια της ΡΑΕ κάλεσε σε ακρόαση τις διοικήσεις των τριών διαχειριστών.

Την ίδια στιγμή γκρινιάζουν πολύ και οι δήμαρχοι προς την κυβέρνηση για την παράνομη παρακράτηση από τους προμηθευτές των δημοτικών τελών, που φαίνεται πλέον να ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια με βραδυπορία έως και ενάμιση χρόνου.

Οι συνολικές οφειλές είναι σίγουρα πάνω από 345 εκατομμύρια ενώ πηγές της ΡΑΕ λένε ότι όταν θα γίνει η οριστική εκκαθάριση θα βρεθούν τα χρέη πάνω από 420 εκατομμύρια, «ποσό που αν δεν μειωθεί δραστικά ως το τέλος του 2022, θα γίνει βόμβα που θα σκάσει στα χέρια μας» όπως σημειώνουν άνθρωποι που ξέρουν από την Αρχή αλλά και τους Διαχειριστές.

Και λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό: αν δεν τους τραβούσαν το αυτί από ψηλά, δεν θα ξυπνούσαν, έστω και αργά; Αυτή η ιστορία είναι από τον Οκτώβριο.

Νεώτερα αύριο από τη συνεδρίαση…