Ειδικά για τα στούντιο και την αναγκαιότητα κατασκευής τους στην Ελλάδα, η εταιρεία Βασιλικά Θέρμης και η Studios Nu Boyana Hellenic, οι οποίες ανήκουν στον επιχειρηματία Γιάννη Καλαφάτη και τον συνέταιρό του Γιαρίβ Λερνέρ, έχουν ανακοινώσει επένδυση στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Ο Γιαρίβ Λερνέρ ελέγχει τη Millennium Media, ενώ οι δύο συνέταιροι έχουν αντίστοιχες επιχειρηματικές δραστηριότητες στις ΗΠΑ και στη Βουλγαρία.

Ενδιαφέρον για την κατασκευή στούντιο έχει εκφράσει και ο ΑΝΤΕΝΝΑ TV, το 30% του οποίου ανήκει πλέον στην MBC Group, μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 225 εκατ. ευρώ.

«Τα κεφάλαια θα διατεθούν για τη δημιουργία στην Ελλάδα υπερσύγχρονων και πρωτοποριακών studios και υποδομών διεθνών προδιαγραφών, για την προσέλκυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών από ολόκληρο τον κόσμο», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση για την είσοδο των σαουδαράβων επενδυτών στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, το 70% του οποίου ελέγχεται από τον Θοδωρή Κυριακού. Μεγάλες επενδύσεις σε στούντιο για την εκτέλεση τηλεοπτικών παραγωγών έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια η J. K. Productions του Γιάννη Καραγιάννη.

Διαβάστε ακόμη: