Στην τελική ευθεία για την οριστική διευθέτηση της από το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς εισέρχεται και πάλι η υπόθεση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά και μέχρι σήμερα οδηγείται από αναβολή σε αναβολή, προφανώς λόγω έλλειψης επαρκών «ενοχοποιητικών» στοιχείων για την επιβολή – αυθαιρέτων- ποινών!

Ως γνωστόν πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά καταγγελίες (εσωτερικών ανταγωνιστών) για (δήθεν) συντονισμένες μετοχικές κινήσεις μεταξύ της Reggeborgh και του επίσης Ολλανδικού fund Atlas!

Μία υπόθεση που ενώ τον Αύγουστο του 2021 είχε κλείσει υπέρ των Ολλανδών με 4-3 κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας που είχε διενεργηθεί, λίγους μόλις μήνες μετά μετατράπηκε σε 1-6 παρά την πασιφανή έλλειψη στοιχείων και τις σχετικές νομικές γνωμοδοτήσεις ανεξάρτητων γραφείων στα οποία είχε αναθέσει η Επ. Κεφαλαιαγοράς τη σύνταξη σχετικών υπομνημάτων!

Υπόθεση Ελλάκτωρ: Οι 5+1 παρατυπίες της Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Πέραν πάσης αμφιβολίας πρόκειται για μια υπόθεση που εκτυλίσσεται την ώρα τούτη εν μέσω αντιτιθέμενων και αντικρουόμενων συμφερόντων, όπου εμπλέκονται επιχειρηματικά, νομικά και πολιτικά συμφέροντα που φέρονται εκτός των άλλων να παρεμβαίνουν εξωθεσμικά στη διαδικασία!

Υπό αυτή την έννοια, η διατήρηση της υπόθεσης σε εκκρεμότητα επί μακρόν επιτείνει τα προβλήματα στο εσωτερικό του κατασκευαστικού και όχι μόνο Ομίλου, καθώς παρατείνεται η αβεβαιότητα και συντηρείται μια έωλη κατάσταση που στο τέλος της ημέρας λειτουργεί εις βάρος της εισηγμένης εταιρίας και των υγιών μετόχων της, μικρών και μεγάλων!

Οι πληροφορίες λένε πως δόθηκε εντολή στα αρμόδια πρόσωπα που έχουν επιφορτιστεί τον φάκελο του Ελλάκτωρα, ο οποίος έχει παράσχει τις απαιτούμενες εξηγήσεις κατά τη διαδικασία του Δικαιώματος Ακρόασης, να έχουν έτοιμη τη σχετική εισήγηση (φημολογείται ότι θα έρθει έτοιμη απέξω …) ενώ αναζητείται από την Πρόεδρο κυρία Λαζαράκου ημερομηνία για να ορισθεί διά ζώσης συνεδρίαση με τη φυσική παρουσία του (πολυάσχολου) Διοικητικού Συμβουλίου που δεν βρίσκει χρόνο (λόγω φόρτου εργασιών;) να συγκροτηθεί …