Η συνεδρίαση – παρωδία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της Ελλάκτωρ, η οποία απέστειλε ως γνωστόν τις θέσεις της, όπως και το fund Atlas NV, τεκμηριώνοντας την νομιμότητα των συναλλαγών της, μεθοδεύεται για την προσεχή Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί διά ζώσης, με φυσική παρουσία και όχι με τηλεδιάσκεψη!

Αξιόπιστες πηγές με πληροφόρηση εκ των έσω επισημαίνουν ότι κατά τις τελευταίες ημέρες στους «διαδρόμους» της Επ. Κεφαλαιαγοράς επικρατεί μια …αναστάτωση, οι ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν, οι τηλεφωνικές επαφές μεταξύ των μελών του ΔΣ εξελίσσονται, ενώ την ίδια ώρα οι φήμες – και οι κακές γλώσσες – λένε ότι η σχετική εισήγηση για την υπόθεση Ελλάκτωρ – Ατλας ήρθε στις υπηρεσίες «έτοιμη» από δικηγορικό γραφείο!!!

Ελπίζουμε πραγματικά η πληροφορία αυτή να είναι ανυπόστατη….

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το ζήτημα είναι ότι την ώρα τούτη το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς εάν τελικώς συνέλθει την Παρασκευή, θα κληθεί να αποφανθεί επί της νομιμότητας των συναλλαγών σε μια υπόθεση που – κατά κοινή ομολογία και των νομικών γραφείων που γνωμοδότησαν για την ΕΚ επ’ αμοιβή- δεν υπάρχουν στοιχεία!

Επιπροσθέτως η Επ. Κεφαλαιαγοράς θα κληθεί να λάβει οριστικές αποφάσεις μετά από δύο Διοικητικά Συμβούλια στα οποία ακύρωσε τον εαυτό της, προφανώς υπό το καθεστώς εξωγενών πιέσεων…

Έτσι, για όποιον θυμάται, το 4-3 υπέρ της Ελλάκτωρ τον Αύγουστο μετεβλήθη σε 1-6 υπέρ των …Μπακοκαυμενάκηδων, των Σάκηδων, των …παραγωγικών υπουργών, των συγγενών τους πρώτου βαθμού και πάει …λέγοντας, τον Νοέμβριο!

Υπό το πρίσμα αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη κατά πόσον τα μέλη του ΔΣ θα κλείσουν τα αυτιά τους στα εξωθεσμικά καλέσματα, επιρροές και παρεμβάσεις και στο τέλος της ημέρας θα υπάρξει αμεροληψία, ισότιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων, δίκαιη κρίση βάσει αποδεικτικών στοιχείων!

Υπόθεση Ελλάκτωρ – Επ. Κεφαλαιαγοράς: Πως το 4-3 του Αυγούστου μετατράπηκε σε 1-6 τον Νοέμβριο!