Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συμπληρώματος διατροφής, έπειτα από ενημέρωση ότι περιέχει μη εγκεκριμένα πρόσθετα τροφίμων.

Πρόκειται για το AJO NEGRO ABUELA CARMEN caps. Το προϊόν, επιπλέον, δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

Η εταιρεία που το προμηθεύει, υποχρεούται για την εφαρμογή της απόφασης, η οποία αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με τον ΕΟΦ.

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής που κυκλοφορεί στην Ευρώπη και περιέχει ηρωίνη

Ο ΕΟΦ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί ότι το προϊόν KSM–66 Ashwagandha της εταιρείας Medicine Garden, που κυκλοφορεί στην Ευρώπη (επομένως είναι πιθανή η διακίνηση αυτού και στην Ελλάδα) και μέσω διαδικτύου σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει οπιοειδή ναρκωτική ουσία και συγκεκριμένα ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έλθει το προϊόν στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν αμέσως τον ΕΟΦ. «Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Η ως άνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF)», τονίσθηκε στην ανακοίνωση του Οργανισμού Φαρμάκων.

Διαβάστε ακόμη: