Και ξαφνικά, μετά τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία και την τηλεφωνική επικοινωνία των Βασίλη Κεγκέρογλου και Κώστα Σκανδαλίδη, άναψαν και πάλι τα αίματα στη Χαριλάου Τρικούπη για το ποιος και πώς θα ασκεί τα καθήκοντα προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής έως ότου εκλεγεί ο νέος αρχηγός.
Τη «φωτιά» άναψε αυτή τη φορά η δήλωση του Βασίλη Κεγκέρογλου, με την οποία ενημέρωνε ότι θα εισηγηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα «τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα Προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο Γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης».
«Μόνο θεσμικές λύσεις μπορεί να γίνουν αποδεκτές, οι οποίες εξάλλου ήδη προβλέπονται και ορίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου Σπύρο Καρανικόλα, που άφησε αιχμές και για το γεγονός ότι ο Βασίλης Κεγκέρογου έκανε δημόσια δήλωση, εκτιμώντας προφανώς ότι επιδιώκει να προκαταλάβει τις εξελίξεις.
Η πλευρά Λοβέρδου εκτιμά πως τον πρώτο λόγο θα πρέπει να τον έχει ο Κώστας Σκανδαλίδης, άποψη που συμμερίζεται και η πλευρά Ανδρουλάκη. Υπό αυτή την έννοια αποκτά και πάλι ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ την προσεχή Δευτέρα.
Η δήλωση του Βασίλη Κεγκέρογλου έχει ως εξής:
«Όπως είναι γνωστό στις 5 ή και 12 Δεκεμβρίου θα αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία που έχει δρομολογήσει η Πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά.
Η εισήγηση μου, ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη λειτουργία της, θα είναι στο πλαίσιο της ενότητας που μας παρήγγειλε η Πρόεδρος μας αλλά και της αναγκαίας συνέχειας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και συγκεκριμένα:
Έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, θα εισηγηθώ τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα Προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο Γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης.
Επίσης ως προς τις αρμοδιότητες των Βουλευτών για τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς και τις Επιτροπές της Βουλής, θα εισηγηθώ να συνεχίσουν ως έχουν.
Η συνεδρίαση της Κ.Ο. θα γίνει τη Δευτέρα, αφού υπάρχουν και επείγοντα λειτουργικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».
Το σχόλιο του Σπύρου Καρανικόλα έχει ως εξής:
«Μόνο θεσμικές λύσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές, οι οποίες εξάλλου ήδη προβλέπονται και ορίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής: «Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναπληρώνουν τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του». Τα σοβαρά πολιτικά κόμματα επιλύουν αυτά τα ζητήματα εκ των ενόντων, χωρίς ψηφοφορίες και προπαντός χωρίς δημόσιες δηλώσεις, που, αυτές τις ώρες, ούτε αναγκαίες είναι, ούτε ωφελούν».