Ο σιδηροδρομικός σταθμός Canfranc, ήταν ένας εγκαταλελειμμένος σιδηροδρομικός σταθμός. Τώρα είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Ο σταθμός Canfranc άνοιξε ως πολυτελής σιδηροδρομικός κόμβος το 1928, με μια τελετή εγκαινίων στην οποία παρευρέθηκαν τόσο ο Βασιλιάς της Ισπανίας όσο και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Ισπανία, αλλά όχι μακριά από τα γαλλικά σύνορα.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Canfranc έγινε τόπος συλλήψεων, κατασκοπείας και διακίνησης χρυσού. Μέχρι το 1970, ο σταθμός είχε κλείσει τις πόρτες του.

Η Barcelo Hotel Group αλλάζει τη χρήση του σταθμού

Ο σταθμός παρέμενε αδρανής για δεκαετίες μέχρι που άρχισαν οι εργασίες για τη μετατροπή του ακόμα όμορφου, αλλά παραμελημένου από καιρό, κτιρίου σε ξενοδοχείο που διαχειρίζεται το Barcelo Hotel Group.

Μετά από χρόνια αναγέννησης, ο σταθμός Canfranc υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες του τον Ιανουάριο του 2023.

Οι λάτρεις των σιδηροδρόμων και της ιστορίας έχουν επίσημα έναν νέο προορισμό στη λίστα τους, ενώ ο δήμαρχος του Canfranc Fernando Sánchez Morales λέει ότι οι ντόπιοι χαιρέτησαν τα εγκαίνια «με ενθουσιασμό».

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε τον σταθμό ξανά ζωντανό και φωτεινό», δήλωσε στο CNN Travel ο Sánchez Morales.

Η νέα χρήση του Σταθμού Canfranc στοχεύει να αναγνωρίσει και να διατηρήσει την ιστορία του σταθμού, ενώ παράλληλα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για τον σταθμό και την περιοχή.

Το κτίριο του 1928 έπρεπε να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στα πρότυπα και τις πολυτέλειες ενός σύγχρονου ξενοδοχείου, χωρίς να χάσει τον ιστορικό του χαρακτήρα.

Η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου, προϊόν του σχεδιαστικού στούντιο ILMIODESIGN με έδρα τη Μαδρίτη, στοχεύει να παραπέμπει στη δεκαετία του 1920 μέσω του υφάσματος, της διακόσμησης και των στολών του προσωπικού.

Διαβάστε ακόμη: