Πριν από αρκετό χρονικό διάστημα, κάποια στιγμή η στήλη σας μετέφερε την πληροφορία ότι μεγαλοπαράγων με πολυσχιδείς δραστηριότητες, ανέθεσε σε ξένο οίκο την εύρεση πιθανών αγοραστών για κάποια από τα assets που διαθέτει, μεταξύ αυτών και μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Έκτοτε, και μετά το προαναφερόμενο δημοσίευμα, η στρόφιγγα των πληροφοριών έκλεισε απότομα. Σήμερα η στήλη, όμως, σας έχει νεότερα.

Μετά, λοιπόν, τα τελευταία ντέρμπι, και ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων τους, σας μεταφέρω άλλο ένα, το οποίο “παίχτηκε” στο διάστημα που μεσολάβησε από το πρώτο δημοσίευμά μας.

Ο εν λόγω παράγων, λοιπόν, μεταξύ άλλων προτάσεων που δέχθηκε και τις οποίες απέρριψε, φέρεται ότι έδωσε το “πράσινο” φως για την έναρξη συζητήσεων με ομάδα ομογενών Ελλήνων επιχειρηματιών, εξ Αμερικής, οι οποίοι εξεδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον και για την ποδοσφαιρική ομάδα και για μια σειρά άλλων assets που κατέχει ο εν λόγω επιχειρηματίας.

Οι αρχικές συζητήσεις και το πνεύμα συνεργασίας έδειχναν ότι όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν μεταξύ των δύο πλευρών.

Πλην όμως, όταν η συζήτηση έφτασε στα της ποδοσφαιρικής ομάδας, εκεί άρχισαν οι μεγάλες δυσκολίες, για μία σειρά λόγους.

Κατ’ αρχήν, η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές σε σχέση με το τίμημα, ήταν μεγάλη και δεν κατέστη δυνατόν να γεφυρωθεί, παρά τις προσπάθειες του μεσολαβούντος συμβούλου.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης της ήθελε ένα ποσό της τάξης των 140 εκατ. ευρώ μετρητά, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές δεν προσέφεραν πάνω από 80 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, υπήρχε ο όρος από την πλευρά του πωλητή, για την πραγματοποίηση μετεγγραφών, ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ κατά την προσεχή διετία, όρος που θα ετίθετο και στο συμβόλαιο πώλησης, ενέχοντας υπαιτιότητα ακυρότητάς του αν δεν τηρούνταν από τους αγοραστές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συζητήσεις “πάγωσαν”, επί του παρόντος τουλάχιστον, αν και ο σύμβουλος που μεσολαβεί, αισιοδοξεί ότι τελικά και αφού ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, θα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Πιθανόν το 50-50 με 70 εκατ. ευρώ όπως φημολογείται!

Πάντως, πέραν όλων των προαναφερομένων, υπήρχαν και φυσικά εξακολουθούν να υπάρχουν δύο ακόμα εμπόδια: το πρώτο αφορά την αναγκαστική ανάμειξη και σύμφωνη γνώμη του ερασιτεχνικού τμήματος της προς πώληση ομάδας και το δεύτερο ότι οι αγοραστές διαθέτουν ήδη πρόσβαση σε άλλη ομάδα, αν και αυτό μπορεί να παρακαμφθεί μέσω χρήσης υπεράκτιων εταιρειών και άλλων προσώπων.

Αυτά, προς το παρόν, γιατί η όλη υπόθεση θα έχει σίγουρα και συνέχεια, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Περισσότερα δεν είμαι σε θέση να σας πω, γιατί, είπαμε, υπάρχει και το off the record, το οποίο εγώ τιμώ. Νεότερα στα…γήπεδα και όχι μόνο.

Διαβάστε περισσότερα