Επιδιώκοντας να είναι πάντα στην επικαιρότητα, ο «Mr Tesla», ο Έλον Μασκ, προανήγγειλε το επόμενο βήμα του με τους ένθερμους υποστηρικτές του να αδημονούν να το δουν από κοντά.

Στις 8 Αυγούστου, ο πάμπλουτος δισεκατομμυριούχος θα προβεί στα αποκαλυπτήρια του ρομποταξί, όπως έσπευσε να ανακοινώσει στην πλατφόρμα του X.

Το νέο αυτόνομο όχημα θεωρητικά θα έχει κατασκευαστεί με βάση την πλατφόρμα οχημάτων επόμενης γενιάς της Tesla.

Η ανακοίνωση του Έλον Μασκ έγινε λίγες ώρες αφότου το Reuters ανέφερε σε αποκλειστικό του δημοσίευμά ότι η εταιρεία ματαιώνει τα σχέδιά της για την κυκλοφορία ενός μοντέλου χαμηλού κόστους, υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού.

 

Ο ίδιος πάντως έσπευσε να διαψεύσει άμεσα το σχετικό δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro, το project με το ρομποταξί θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια σημαντική νέα δραστηριότητα για την αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις επιδόσεις της εταιρείας παρακολουθώντας την επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Πρόκειται για ένα όχημα σχεδιασμένο από την αρχή για αυτόνομη οδήγηση χωρίς πεντάλ ή τιμόνι, επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Η Tesla επιθυμεί από το 2016 να μετατρέψει όλα τα καταναλωτικά της οχήματα σε ρομπότ μέσω ενημέρωσης λογισμικού, ωστόσο, στην εκδήλωση Cyber Rodeo της εταιρείας τον Απρίλιο του 2022, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει και ένα νέο όχημα για να είναι αποκλειστικά «ρομποταξί».

Αν και η Tesla δεν έχει ακόμη παραδώσει το πρωτοποριακό αυτό όχημα, προσφέρει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS), συμπεριλαμβανομένης μιας στάνταρ επιλογής αυτόματου πιλότου (Autopilot).

Διαβάστε ακόμη: