Στην πώληση 7,92 εκατ. μετοχών της Tesla, αξίας περίπου 6,88 δισ. δολαρίων, προχώρησε ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το CNBC.

Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 5 και 9 Αυγούστου, όπως αποκαλύπτουν τα ρυθμιστικά αρχεία, μετά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla στις 4 Αυγούστου.

Νωρίτερα φέτος, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι “δεν είχε προγραμματίσει περαιτέρω πωλήσεις της Tesla” μετά τις 28 Απριλίου.

Εκείνη την εβδομάδα, τα ρυθμιστικά αρχεία αποκάλυψαν ότι ο Μασκ είχε πουλήσει ένα πακέτο μετοχών της εταιρείας αξίας περίπου 8,4 δισ. δολαρίων.

H νομική διαμάχη με το Twitter

Σημειώνεται ότι ο Μασκ βρίσκεται εν μέσω μιας νομικής διαμάχης με την Twitter, τον κολοσσό κοινωνικής δικτύωσης τον οποίο συμφώνησε να εξαγοράσει τον Απρίλιο έναντι περίπου 44 δισ. δολαρίων ή 54,20 δολ. ανά μετοχή.

Στις 8 Ιουλίου, ο Μασκ δήλωσε ότι τερματίζει τη συμφωνία, καθώς κατηγόρησε το Twitter ότι δεν του έδωσε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν για να προχωρήσει στην εξαγορά και ότι δεν ενημερώθηκε σωστά για τον αριθμό των bots, των spam και των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Η Twitter με τη σειρά της έχει υποβάλει μήνυση για να διασφαλίσει ότι η συμφωνία με τον Μασκ θα προχωρήσει στην τιμή που έχει συμφωνηθεί, γεγονός που θα απέφερε σημαντικά κέρδη σε πολλούς μετόχους της εταιρείας.

Τι φοβάται ο Μασκ

Την Τρίτη, μετά την αποκάλυψη των τελευταίων πωλήσεων μετοχών του Μασκ, οι υποστηρικτές της Tesla ρώτησαν τον διευθύνοντα σύμβουλο αν τελείωσε με την πώληση μετοχών της εταιρείας και αν ενδέχεται να αγοράσει ξανά μετοχές στο μέλλον.

Σε ερώτηση αν τελείωσε με την πώληση μετοχών της Tesla, ο Μασκ απάντησε: “Ναι. Ελπίζω στην (απίθανη) περίπτωση που η Twitter αναγκάσει αυτή τη συμφωνία να προχωρήσει και κάποιοι εταίροι δεν τα καταφέρουν, είναι σημαντικό να αποφύγουμε μια επείγουσα πώληση μετοχών της Tesla”.

Ο Μασκ δεν διευκρίνισε ποιοι εταίροι φοβάται ότι θα εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά της Twitter. Αν η συμφωνία με την Twitter δεν προχωρήσει, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τη δική του κοινωνική πλατφόρμα, την X.com, πρόσθεσε ο Μασκ.