Τα περισσότερα από τα bitcoin που είχε αγοράσει πούλησε η Tesla.

Η επένδυση της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk στο μεγαλύτερο από τα κρυπτονομίσματα είχε θεωρηθεί μια σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης και μία από τις πιο ηχηρές ενδείξεις ότι το crypto γίνεται mainstream.

Όπως ανακοίνωσε η Tesla, από το τέλος του δεύτερου τριμήνου έχει πουλήσει περίπου το 75% των bitcoins της, λαμβάνοντας 936 εκατ. δολάρια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε αποκαλύψει τον Φεβρουάριο του 2021 ότι είχε επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoin και στη συνέχεια πούλησε το 10% της θέσης αυτής τον Απρίλιο.

Η Tesla δηλώνει τώρα ότι τα ψηφιακά της περιουσιακά στοιχεία έχουν μειωθεί στα 218 εκατ. δολάρια και ότι οι διαγραφές στις οποίες προχώρησε λόγω του bitcoin έπληξαν την κερδοφορία του δεύτερου τριμήνου.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές για τα αποτελέσματα της εταιρείας, o Elon Musk είπε ότι η Tesla πούλησε το bitcoin για να μεγιστοποιήσει τη θέση της σε μετρητά, λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με το κλείσιμο των εργοστασίων λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού.

Και σημείωσε ότι η ρευστοποίηση των θέσεων της Tesla δεν πρέπει να θεωρείται ως «κάποια ετυμηγορία για το bitcoin».

Το κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει από το ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο. Έπειτα από τις ανακοινώσεις της Tesla, διέγραψε τα κέρδη που κατέγραφε και έπεσε έως και κατά 1,6%, στα 22.928 δολάρια.

Ο Musk έχει εξελιχθεί σε influencer με μεγάλη δύναμη στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Στο Twitter του έγραφε συχνά για το Dogecoin, ενώ όταν η Tesla διοργάνωσε ένα τεράστιο πάρτι για το νέο της εργοστάσιο στο Ώστιν τον Απρίλιο, ένα σόου με drones δημιούργησε την εικόνα του κρυπτονομίσματος.

Η υιοθέτηση του bitcoin από τον Musk είχε λειτουργήσει ως καταλύτης για το ψηφιακό νόμισμα, καθώς η Tesla ανακοίνωσε ότι θα το αποδεχόταν ως μέσο πληρωμής για αγορές. Όμως στη συνέχεια άλλαξε γνώμη, επικαλούμενη τις ανησυχίες της για το περιβαλλοντικό κόστος του mining.

Η περαιτέρω οπισθοδρόμηση του Musk αποτελεί ένα αρνητικό σημάδι για έναν από τους ισχυρότερους «ταύρους» της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, που μάλιστα έρχεται εν μέσω του νέου «crypto winter».